Fűszeres krémsajt


Finom, friss, zöld és kenhető. Összeszedtem pár zöldfűszert és nagyjából ennyi...:) Krémsajtot saját magunk is készíthetünk, igaz, arra várni kell kb. másfél napot. Most kész alapanyagokat használtam...és egyébként sem tartunk kecskét..:)



 Hozzávalók

10 dkg natúr kecske sajtkrém
10 dkg görög joghurt (pultban kimérve)
3-4 ek friss aprított zöldfűszer (jelen esetben kapor, petrezselyem, snidling)
2-3 karika lilahagyma apróra darabolva
kevés extra szűz olívaolaj


Nem fontos pont ezekkel az alapanyagokkal elkészíteni, én esetleg csak alapötletet adok és aztán mehet bele minden a saját ízlésünk szerint. Adhatunk hozzá tejszínt, mehet bele fokhagyma, bors, zöldfűszerekből menta, citromfű, zsázsa..stb.

 
Folyamat

  1. A kecskesajtot a görög joghurttal egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a finomra aprított zöldfűszereket és a lilahagymát. Alaposan összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Még finomabb amikor az ízek összeérnek.

Friss bagettel, rozskenyérrel tálaljuk és a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.


Megjegyzések

Emoke üzenete…
Mi az hogy nincs kecskétek? :D Mi is csináltunk egy időben mascarpone-t aztán cottage cheese-t, most pedig nem csinálunk semmit :) Amúgy nagyonjó! :)
Elena üzenete…
Hát ez az!!
Csak egy fehér mini négylábúm van, de ő inkább néha nyuszira hasonlít..:)))))
Viccet félretéve...tényleg fini volt!
Üdv!!!!! :-DD

Amit megkóstolnátok a héten...