Fűszeres krémsajt
Finom, friss, zöld és kenhető. Összeszedtem pár zöldfűszert és nagyjából ennyi...:) Krémsajtot saját magunk is készíthetünk, igaz, arra várni kell kb. másfél napot. Most kész alapanyagokat használtam...és egyébként sem tartunk kecskét..:)
Hozzávalók
10 dkg natúr kecske sajtkrém
10 dkg görög joghurt (pultban kimérve)
3-4 ek friss aprított zöldfűszer (jelen esetben kapor, petrezselyem, snidling)
2-3 karika lilahagyma apróra darabolva
kevés extra szűz olívaolaj
só
Nem fontos pont ezekkel az alapanyagokkal elkészíteni, én esetleg csak alapötletet adok és aztán mehet bele minden a saját ízlésünk szerint. Adhatunk hozzá tejszínt, mehet bele fokhagyma, bors, zöldfűszerekből menta, citromfű, zsázsa..stb.
Folyamat
- A kecskesajtot a görög joghurttal egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a sót, a finomra aprított zöldfűszereket és a lilahagymát. Alaposan összekeverjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Még finomabb amikor az ízek összeérnek.
Megjegyzések
Csak egy fehér mini négylábúm van, de ő inkább néha nyuszira hasonlít..:)))))
Viccet félretéve...tényleg fini volt!
Üdv!!!!! :-DD