Omlós meggyes tokaji muskotályos borecettel

Amilyen hamar elkészült olyan hamar el is fogyott.....épp csak az emléke maradt. :) Igazából ez egy egyszerű meggyes kocka, aminek a pikantériáját a muskotályos borecettel megbolondított meggy adja.



Legközelebb mindenképpen egy nagyobb tepsit fogok használni, hogy vékonyabb legyen a piskótám, mert úgy még jobban érvényesülhet a borecetes meggy.

Hozzávalók                                     
30X20 cm-es tepsihez

1 üveg meggy
1 csomag vaníliás cukor

20 dkg puha vaj
1 bögre barna cukor
5 tojás
2 bögre liszt
2 ek Tokaji borecet muskotályból
1 tk sütőpor
porcukor a szóráshoz

Folyamat

  1. A meggyet a szűrőben lecsepegtetjük, lábasba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a muskotályos borecettel egy kicsit felfőzzük. Közben egy tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral beledolgozzuk.
  3. A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a meggyet a tetejére halmozzuk. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral. A meggyet nemcsak a tetejére halmozhatjuk, hanem akár a tésztánkba is belekeverhetjük.  



A receptet a http://borecet.hu/ azaz a Borecet Kft. által kitalált pályázatra készítettem. Bővebb információt olvashatsz róla ITT:  http://tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek

Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...