Omlós meggyes tokaji muskotályos borecettel
Amilyen hamar elkészült olyan hamar el is fogyott.....épp csak az emléke maradt. :) Igazából ez egy egyszerű meggyes kocka, aminek a pikantériáját a muskotályos borecettel megbolondított meggy adja.
Legközelebb mindenképpen egy nagyobb tepsit fogok használni, hogy vékonyabb legyen a piskótám, mert úgy még jobban érvényesülhet a borecetes meggy.
Hozzávalók
30X20 cm-es tepsihez
1 üveg meggy
1 csomag vaníliás cukor
2 ek Tokaji borecet muskotályból
1 tk sütőpor
porcukor a szóráshoz
Folyamat
A receptet a http://borecet.hu/ azaz a Borecet Kft. által kitalált pályázatra készítettem. Bővebb információt olvashatsz róla ITT: http://tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek
Legközelebb mindenképpen egy nagyobb tepsit fogok használni, hogy vékonyabb legyen a piskótám, mert úgy még jobban érvényesülhet a borecetes meggy.
Hozzávalók
30X20 cm-es tepsihez
1 üveg meggy
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg puha vaj
1 bögre barna cukor
5 tojás
2 bögre liszt2 ek Tokaji borecet muskotályból
1 tk sütőpor
porcukor a szóráshoz
Folyamat
- A meggyet a szűrőben lecsepegtetjük, lábasba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a muskotályos borecettel egy kicsit felfőzzük. Közben egy tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
- A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral beledolgozzuk.
- A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a meggyet a tetejére halmozzuk. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral. A meggyet nemcsak a tetejére halmozhatjuk, hanem akár a tésztánkba is belekeverhetjük.
A receptet a http://borecet.hu/ azaz a Borecet Kft. által kitalált pályázatra készítettem. Bővebb információt olvashatsz róla ITT: http://tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek
Megjegyzések