Biscotti



Horváth Ilona féle majdnem 'Alpesi teasütemény' de csak majdnem, így sima teasüti...stílusosan a legelső oldal, legelső receptje. Még van ebben a füzetben 98 aprósüti recept.....az elég egy kekszmániásnak??
Az eredeti recepthez nem tudtam hű maradni, mert nem volt itthon baracklekvár.....így tehát extra puha sima és kakaós korongok készültek...csak úgy spontán.. :) Aztán pedig, szintén csak úgy spontán főztem egy adag forró teát kísérőnek és kitelepedtem a teraszra a blökimmel!

Hozzávalók 50 db-hoz (25 db sima/25 db kakaós koronghoz)

15 dkg liszt
7,5 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tk sütőpor
fél csomag vaníliás cukor a tésztába + egy kevés a szóráshoz
2 tk vanília aroma
1 kk fahéj
fél citrom reszelt héja
1 egész tojás
2 kk cukrozatlan kakaópor





Folyamat

  1. Az összes hozzávalót összemorzsoljuk és alaposan összegyúrjuk. A tészta felét elvesszük és a kakaóporral összegyúrjuk.
  2. Az így kapott sima és kakaós tésztánkat kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kicsit ragacsos a tészta, ezért ha szükséges, lisztezzük a nyújtásnál és a szaggatásnál is.
  3. A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral, majd a világos és sötét korongokat előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük, kb. 3-4 perc.
  4. Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral. Légmentesen záródó fémdobozban több hétig eláll. A maximum eltarthatóságot nem tudom kikísérletezni, mert nálunk elég hamar elfogy

Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...