Joghurtos lepény áfonyával
Annyira rég jártam erre, hogy lassan úgy érzem teljesen kizökkentem a gyakorlatból, ezért most egy nagyon egyszerű joghurtos édeset hoztam, aminek mennyeien könnyű a tésztája!
Mostanság ezt sütöm a háziaknak, meggyel és barackkal is teszteltem már...
Nagy újdonságot senkinek nem fog okozni szerintem, gondolom sokan ismeritek ezt a joghurtos/poharas (kimérős) verziót, de ha esetleg valaki még nem készített így süteményt, akkor most itt az alkalom hogy kipróbálja, mert tényleg nagyon egyszerű, igazi kis könnyű nyári finomság!!
A lényege, hogy mindent a joghurtos pohárban mérünk ki, ami lehet 375 g-os, vagy akár 500 g-os is, attól függően, hogy mekkora tálcával óhajtjuk elkészíteni a süteményt....
Hozzávalók
375 g natúr joghurt (ebben a pohárban mérünk ki mindent!)
+ 140 g natúr joghurt (eredetileg nem szükséges hozzá, de szerintem semmit nem ront rajta, inkább még könnyebb lesz a tésztája)
1 pohár cukor
fél pohár olaj
2 pohár liszt
1,5 tk sütőpor
1 tojás
1 rúd vanília kikapart magja
125 g áfonya
Folyamat
A joghurtokat egy nagyobb tálba öntjük, és mielőtt eldobnánk őket, ne felejtsük el, hogy a nagyobb poharunk lesz a mérce, amivel kimérjük az olajat, a lisztet és a cukrot.
A vanília kikapart magját elmorzsoljuk a cukorral, majd az olajjal és a tojással együtt hozzáöntjük a joghurtos elegyhez, és alaposan eldolgozzuk.
Hozzákeverjük még a lisztet és a sütőport is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk, egyenletesen elkenjük a tésztát, majd beledobáljuk az áfonyát.
Kb. 25-30 perc alatt megsül.
Megjegyzések
Finomat hoztál!
Köszönöm! Én is nagyon szeretem az áfonyát,fantasztikus kis gyümölcs!
Kati! A séfes terítő nagy kedvencem! :)
Babette! :))
Azért a lekvár sem rossz!!
Reményeim szerint az augusztus termékenyebb lesz....:D