Krumplipürépuding sajttal és snidlinggel



A krumplipüré nem tartozott a kedvenceim közé.....eddig. Valószínűleg azért, mert az én drága anyukám ha főzésről van szó, hajlamos túlzásba esni....így a krumplipürét is nyakon önti minimum egy liter tejjel...MINIMUM!! :) Ez a változat viszont kifejezetten ízlett, krémes és lágy.
Az eredeti recept tejszínt írt, na az pont nem volt itthon, ezért én tejet használtam...de csak módjával!..:)


Hozzávalók 4 személyre

kb. 40-50 dkg burgonya
2 ek reszelt füstölt sajt (most edami)
3 dl tej

kevés reszelt szerecsendió
pár szál snidling a tetejére
olívaolaj


Folyamat

A burgonyát meghámozzuk, darabokra vágjuk, és annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi.
Kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Krumplinyomón áttörjük, vagy villával összetörjük.
Közben felmelegítjük a tejet (vagy tejszínt) és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Addig kevergetjük, amíg elolvad, ekkor belekeverjük a krumplipürét. (Ízlés szerint tojássárgája is mehet bele.)
Sózzuk és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Kisebb tűzálló tálkákat, vagy egy nagyobb tálkát olívaolajjal kikenünk, elosztjuk benne a masszát, és vízfürdőben kb. 15-20 percig sütjük sütőben.
Aprított snidlingszálakkal díszítve, olívaolajjal meglocsolva azonnal tálaljuk.
Szerintem juhtúróval is isteni. Legközelebb kipróbálom.


Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...