Rozmaringos copf
Most majszoltam el reggelire a maradékot....Aki szereti a rozmaringot, annak érdemes kipróbálni, nagyon hamar megkel és elkészül ez a ropogós kis fonat. Én erősen rozmaring kedvelő vagyok! Meg bazsalikom....ja, és kakukkfű!
Hozzávalók 8 kisebb fonathoz
A kelt tésztához
375 g finomliszt
1 tasak szárított élesztő
1 tk cukor
1 csapott tk só
200 ml langyos víz
1 ek olívaolaj
1 tk friss vagy szárított rozmaring
TIPP: 100 g juhsajtot is morzsolhatunk a tésztához, én most nélküle készítettem
A kenéshez és szóráshoz
2 ek víz
1 ek szárított vagy friss aprított rozmaring
Folyamat
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, félretesszük.
A lisztet, sót, cukrot, szárított élesztőt, rozmaringot tálba tesszük, összekeverjük.
Hozzáadjuk a vizet és az olívaolajat, majd összedolgozzuk és sima tésztává gyúrjuk.
Kelesztőtálban, vagy tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan megdagad. (kb. 30 perc)
Lisztezett deszkán még egyszer alaposan átgyúrjuk és hengerré formázzuk.
A tésztát késsel 8 részre vágjuk. Mindegyik darabot kb. 28 cm hosszú hengerré formáljuk úgy, hogy a két vége vékonyabb legyen.
A tésztahengereket középen összehajtjuk, majd egymást kétszer keresztezve fonatot készítünk belőle.
Tepsibe helyezzük és konyharuhával befedve, meleg helyen még kb. 15 percet kelesztjük.
A fonatok tetejét megkenjük vízzel, meghintjük szárított rozmaringgal és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Megjegyzések
Majd bekukkantok hozzád!! ;))
Szép estét!!