Csirkemell rolád spenóttal és rozmaringos újkrumplival

Vééééégreee!!!! Eljött az ideje a komplexebb ételeknek!! :) A húst tartalmazó ételeknek...mondaná a szerelmem, de most nincs itt, ezért nem mondja, maximum majd csak gondolja! :)


A bloggert nem lehetett elérni tegnap óta, és ahogy látom sikerült eltünnie ennek a bejegyzésnek.
De hogy pont a húsételem tűnt tova, na ez azért több a soknál..:) Gyorsan pótolom....így viszont egy kicsit csúsznak a friss posztok. Igyekszem majd pótolni!!

Hozzávalók

2 nagyobb csirkemell filé
2 ek olívaolaj
2 duci gerezd fokhagyma négy részre vágva és a végén a csirkéhez adva
1 tk őrölt citrombors
egy kevés víz

Töltelék

kb. 20 dkg spenót
1 csokor friss petrezselyem
1 főtt tojás
2 zúzott duci gerezd fokhagyma (egy a spenóttal párolva, egy a töltelékhez adva)
olívaolaj

Körethez

50 dkg újburgonya
szárított vagy darabolt friss ág rozmaring
olívaolaj


Díszítéshez

friss salátalevél
koktélparadicsom




Folyamat

A körethez megmossuk és meghámozzuk az újkrumplit, majd hosszában felvágjuk, serpenyőbe öntjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Folyamatos forgatás mellett magas lángon pár perc alatt megpirítjuk, majd levesszük a lángot, és fedő alatt puhára pároljuk. A legvégén sózzuk, és hozzáadjuk a rozmaringot.

A töltelékhez a spenót szárát eltávolítjuk, majd alaposan többször is átmossuk vízzel, feldaraboljuk, és egy serpenyőben olívaolajjal és egy zúzott fokhagyma társaságában pár perc alatt megfonnyasztjuk, a végén sózzuk. A tojást megfőzzük, a petrezselymet finomra vágjuk. A főtt tojást villával összezúzzuk, majd a hozzávalókat alaposan összekeverjük a másik zúzott fokhagymával és egy kevés olívaolajjal.

A megtisztított csirkemellet felszeleteljük, majd folpack közé tesszük, és alaposan kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, megkenjük az elkészített töltelékkel, felgöngyöljük és sütőtálba tesszük. Hústű vagy fogpiszkáló segítségével rögzítjük a roládokat. Meglocsoljuk a kb. 2 ek olívában elkevert citromborssal, és egy kis vízzel felöntve, fóliával lefedve pároljuk kb. 35 percig, majd a fóliát levéve hozzáadjuk a 4 részre vágott fokhagymát és pirulásig sütjük.
A megsütött roládokat a rozmaringos burgonyaágyra helyezve tálaljuk. Friss salátalevéllel és koktélparadicsommal díszítjük.

Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...