Vakond torta....1 éves a Mozzarelli blog!



Ünnepi tortára fel!! Eljött kérem szépen ez a pillanat is, tavaly egészen hirtelen jött ötletként elkezdtem írni a Mozzarelli blogot, amit a Fb oldalra feltöltött pár konyhai 'fotó-kísérlet' előzött meg...nem szeretnék statisztikákkal, oldal letöltéssel és egyéb számadattal senkit sem traktálni....egyszerűen csak főzőcskézek, de leginkább sütögetek továbbra is, a fotómasinám mindennapi kellékemmé kezd válni, és kattintgatok, amerre csak visz az utam.. :)) Egy kedves Olvasóm írta nekem, hogy sokszor csak azért kukkant be a blogra, hogy megnézze a fényképeket....hááát, ez annyira, de annyira jól esik, köszönöm szépen!! Azért néha egy-egy sütit is érdemes ám elkészíteni!! :)
Ami a legfontosabb....jó érzés hogy olvasgattok....de még mennyire jó!! Itt és a Fb oldalon is köszönöm az eddigi kommenteket, véleményeket, az Olvasóimnak és blog látogatóimnak pedig küldök egy-egy szeletet ebből a habos gúlából!!


    

A torta habos és gyümölcsös...ja, és nem tudtam ellenállni az epernek, muszáj volt vennem egy dobozzal, annyira szépek voltak! Tavasz, már nagyon vártalak, a piaci standok majd újra szép színesek lesznek, fantasztikus zöldségek és gyümölcsök fognak egymás hegyén-hátán roskadozni..ejjhha de jó is lesz! 

Hozzávalók 
26 cm-es kapcsos tortaformához

A kevert tésztához

4 tojásfehérje
csipetnyi só
125 g vaj olvasztva
125 g cukor
1 tasak vaníliás cukor
4 tojássárgája
150 g liszt
2 csapott tk sütőpor
100 g darált mandula
100 g csokoládé olvasztva (60 g ét/40 g fehér csokoládé)

A töltelékhez

250 g friss eper szeletelve

500 ml tejszín
2 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
kb. 2 ek cukor
kb. fél ek citromlé 

250 g túró
1 citrom reszelt héja
1 tk citromlé
kb. 2 ek porcukor 





Folyamat

1. A kapcsos tortaformát kibéleljük sütőpapírral.
2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
3. A vajat a kockára tördelt csokoládéval gőz fölött kis lángon megolvasztjuk, a tűzről lehúzva megvárjuk, míg kihűl, tálba öntjük, és habverővel közepes fokozaton hozzákeverjük a kétféle cukrot.
4. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel külön-külön kikeverjük.
5. Tálba szitáljuk a lisztet, sütőport, és a darált mandulát. A száraz hozzávalókat két részletben a krémhez keverjük.
6. A tojáshabot két részletben a krémbe vegyítjük, majd a tésztát a formába kanalazzuk.
7. Előmelegített sütőben, alacsony lángon kb. 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük!
8. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd a tészta szélét késpengével meglazítjuk, a tortát tálra borítjuk.
9. A szélétől kb. 1 cm-re kés hegyével bejelölünk egy kört, majd a torta közepét kb. 1 centi mélyen kanállal kiemeljük, a jelzett szélig! A kiemelt tésztát egy tálban kézzel összemorzsoljuk, és ügyeljünk arra, hogy lehetőleg ne fogyasszuk el magában...:)
10. A megmosott és lecsepegtetett epret felszeleteljük, a túrót a porcukorral, citrom héjával és citromlével ízesítjük. A tejszínt a kétféle cukorral, citromlével és a habfixálóval kemény habbá verjük.   
11. A torta alját megkenjük a túróval, kibéleljük a szeletelt eperrel, majd a habtejszínt a gyümölcsrétegre halmozzuk úgy, hogy középen púpos legyen.
12. Megszórjuk a piskótamorzsával, kissé bele is nyomkodjuk a krémbe, majd a kész gúlát legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Megjegyzések

marisz57 üzenete…
Boldog blogszülinapot kívánok!
Nagyon kívánatos lett a vakondtúrásod! Részletesen leírtad, lehet, hogy egyszer én is nekiveselkedek.
Éva üzenete…
Gratulálok a blogszülinapodhoz! Kívánok még nagyon sok kellemes időtöltést és sikert a blogírásodban és sok kíváncsi olvasót! Nagyon guszta a tortát és finom lehet !
Kati üzenete…
Boldog Blogszülinapot, és még sok - sok szép fotót és finom receptet:)
Egy ilyen szelet epres - habos tortát szívesen elfogadnék:)
Babette üzenete…
Nagyon nagyon boldogságos szülinapot kívánok a blogodnak!!! meg még vagy 100-at:)))
Remek fotók!
Flóra üzenete…
Boldog blogszülinapot! Remélem még sokáig fogod írni a blogot!
Bors and Pepper üzenete…
Boldog blogszülinapot! És még sok-sok finom receptet és szép fotókat kívánok (magunknak :) !!!
mozzarelli üzenete…
Juhhééjjj, köszönöm szépen Mindenkinek a 'köszöntést'!! :))
Igyekszem ebben az évben is sok finomsággal és szép fotókkal szolgálni!
Flóra üzenete…
Kérlek, nézz be hozzám, van számodra egy meglepetésem!:)
Kreatív konyha üzenete…
Boldog blogszületésnapot! Csak így tovább! Kitartást és további sok-sok gyönyörű fotót és persze receptet kívánok!
mozzarelli üzenete…
Nagyon szépen köszönöm!!!! :))

Amit megkóstolnátok a héten...