Pasta e fagioli
Az egyik kedvenc levesem......extra sűrű......a kanál is megáll benne típusú! Sajnos friss rozmaringágat nem volt lehetőségem beletenni, így szárított rozmaringot adtam hozzá, de friss fűszererrel az igazi! A rozmaringbokromnak kell még egy kis idő a téli fagyok után amíg magához tér...azt hiszem, mi is vagyunk ezzel így egy páran!
A legelső kóstolóm a levesből több éve volt, akkor a Knorr tasakos verzióját cipeltem haza olaszországi túrámról, és be kell valljam akkor szerettem meg nagyon ezt a levest, ugyanis nagyon finom volt. Azóta persze leszoktam a műkajákról, vagyis igyekszem egészségeset enni.
Hozzávalók
1 ág friss rozmaring
1 nagyobb gyökér
1 nagyobb sárgarépa
1 negyed zellergumó
1 csokor petrezselyem
1 kisebb fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 vékonyabb póréhagyma
1 l zöldségalaplé
kb. fél ek. só (de ez egyénfüggő)
pici bors
40 dkg bab
3-4 ek paradicsompüré
6 marék szarvacskatészta
parmezán a tetejére
extra szűz olivaolaj
Folyamat
- Előző este beáztatjuk a babot
- Másnap puhára főzzük
- A feldarabolt hagymát, fokhagymát és a póréhagymát olivaolajon megdinszteljük
- Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zellergumót, gyökeret, aprított petrezselymet, rozmaringágat
- Pár perc után a leszűrt babot is beletesszük
- Felöntjük zöldségalaplével
- Hozzáadjuk a paradicsompürét
- Puhára főzzük a zöldségeket
- A bab egy részét botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a levesbe
- Beleszórjuk és megfőzzük a tésztát
- Aki sűrűbbre szeretné az több babot pürésítsen, illetve olyan tésztát válasszon ami jól megduzzad
- Sóval és borssal ízesítjük
- Tálaláskor meghintjük parmezánnal és meglocsoljuk olívaolajjal
- Rozmaringlevéllel díszítjük
- A rozmaringágat ki lehet szedni a levesből
Megjegyzések