Frittata di cipolle
Azaz tojáslepény olasz módra. A variációk tárháza végtelen (majd a cukkinis változatnál bővebben írok róla) nálunk a kedvencek listáján szerepel a medvehagymás, petrezselymes és a cukkinis frittata. Ez utóbbit elég sűrűn kell csinálnom, mert ez a fő kedvenc! Már többször próbálkozott saját maga az elkészítésével, de állítólag, az valahogy nem olyan..
Most hagymásat készítettem, póréhagymából is isteni finom. Az én favoritom egyébként a petrezselymes frittata, egy halom frissen aprított petrezselyemmel, így a lepény inkább már zöld mintsem sárga. Kiegészítőként mehet hozzá friss paradicsomsaláta, ropogós péksütemény és harmatos reggel az ébredező természettel. Akkor reggelizhetünk?
Hozzávalók
2 nagyobb fej vöröshagyma
8 tojás
nagyobb serpenyő
olivaolaj a sütéshez
só
ízlés szerint bors
Folyamat
- A hagymákat megpucoljuk és vékony szeletekre daraboljuk
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk és picit megpirítjuk benne a hagymakarikákat, de vigyázzunk hogy ne égjenek meg
- Felverjük a tojásokat majd ízesítjük
- A serpenyőben egyenletesen elrendezzük a hagymát és ráöntjük a tojást
- Mindkét oldalát megsütjük
Megjegyzések