Frittata di cipolle


Azaz tojáslepény olasz módra. A variációk tárháza végtelen (majd a cukkinis változatnál bővebben írok róla) nálunk a kedvencek listáján szerepel a medvehagymás, petrezselymes és a cukkinis frittata. Ez utóbbit elég sűrűn kell csinálnom, mert ez a fő kedvenc! Már többször próbálkozott saját maga az elkészítésével, de állítólag, az valahogy nem olyan..
Most hagymásat készítettem, póréhagymából is isteni finom. Az én favoritom egyébként a petrezselymes frittata, egy halom frissen aprított petrezselyemmel, így a lepény inkább már zöld mintsem sárga. Kiegészítőként mehet hozzá friss paradicsomsaláta, ropogós péksütemény és harmatos reggel az ébredező természettel. Akkor reggelizhetünk? 

Hozzávalók
2 nagyobb fej vöröshagyma
8 tojás
nagyobb serpenyő
olivaolaj a sütéshez

ízlés szerint bors

Folyamat
  1. A hagymákat megpucoljuk és vékony szeletekre daraboljuk
  2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és picit megpirítjuk benne a hagymakarikákat, de vigyázzunk hogy ne égjenek meg
  3. Felverjük a tojásokat majd ízesítjük 
  4. A serpenyőben egyenletesen elrendezzük a hagymát és ráöntjük a tojást
  5. Mindkét oldalát megsütjük

Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...