Pasta e fagioli



Az egyik kedvenc levesem......extra sűrű......a kanál is megáll benne típusú! Sajnos friss rozmaringágat nem volt lehetőségem beletenni, így szárított rozmaringot adtam hozzá, de friss fűszererrel az igazi! A rozmaringbokromnak kell még egy kis idő a téli fagyok után amíg magához tér...azt hiszem, mi is vagyunk ezzel így egy páran!
A legelső kóstolóm a levesből több éve volt, akkor a Knorr tasakos verzióját cipeltem haza olaszországi túrámról, és be kell valljam akkor szerettem meg nagyon ezt a levest, ugyanis nagyon finom volt. Azóta persze leszoktam a műkajákról, vagyis igyekszem egészségeset enni.

Hozzávalók
1 ág friss rozmaring
1 nagyobb gyökér
1 nagyobb sárgarépa
1 negyed zellergumó
1 csokor petrezselyem
1 kisebb fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 vékonyabb póréhagyma
1 l zöldségalaplé
kb. fél ek. só (de ez egyénfüggő)
pici bors
40 dkg bab
3-4 ek paradicsompüré
6 marék szarvacskatészta
parmezán a tetejére
extra szűz olivaolaj

Folyamat
  1. Előző este beáztatjuk a babot
  2. Másnap puhára főzzük
  3. A feldarabolt hagymát, fokhagymát és a póréhagymát olivaolajon megdinszteljük
  4. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zellergumót, gyökeret, aprított petrezselymet, rozmaringágat
  5. Pár perc után a leszűrt babot is beletesszük
  6. Felöntjük zöldségalaplével
  7. Hozzáadjuk a paradicsompürét
  8. Puhára főzzük a zöldségeket
  9. A bab egy részét botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a levesbe
  10. Beleszórjuk és megfőzzük a tésztát
  11. Aki sűrűbbre szeretné az több babot pürésítsen, illetve olyan tésztát válasszon ami jól megduzzad
  12. Sóval és borssal ízesítjük
  13. Tálaláskor meghintjük parmezánnal és meglocsoljuk olívaolajjal
  14. Rozmaringlevéllel díszítjük
  15. A rozmaringágat ki lehet szedni a levesből






Megjegyzések

T. üzenete…
Ez is marha guszta. : ) Remélem hamarosan megkóstolhatom...

Amit megkóstolnátok a héten...