Croissant sajttal és sonkával


Pici is...sajtos is...és még sonkás is...szerintem tökéletes párosítás, ezennel a reggeli kipipálva! :) Piknikre, hosszabb utazásra és nem utolsó sorban környezetünk és a magunk örömére ajánlom a mini falatkákat melyet nagyon egyszerű elkészíteni :)
Kedvemre való ez a leveles tészta dolog...nagyon is kedvemre való... :) A jelenlegi helyzet szerint intenzív kisérleti fázisban vagyok!! A statisztikám pedig egész megnyugtató, mert eddig csak egy leveles kisérlet bánta a dolgot a benne található töltelékkel együtt...de nem hagytam teret a pániknak, elég gyorsan megnyugtattam magam: kell ennyi kudarc, na! :)



A mini kifliket kinevezem kedvencnek, amolyan családi kedvencnek....már meg is érkezett a 'beadvány' egy újabb körre, úgyhogy a héten ismételten megsütöm ugyanezt, ugyanígy..fő a változatosság.. :)



Hozzávalók
(14 mini croissant)

1 csomag leveles tészta (Tante Fanny)
1 tojás a kenéshez
szeletelt pannonia sajt a töltelékhez (vagy ami épp otthon van)
reszelt pannonia sajt a tetejére
sonka a töltelékhez (serrano, crudo jellegű..stb.)



Folyamat

  1. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, 2 egyenlő részre osztjuk vízszintesen
  2. Mindkét részből  kivágunk 7 egyenlő háromszöget, így összesen 14 mini háromszöget kapunk
  3. A szélesebb részre ráfektetünk 1-2 szelet sajtot, rá egy szelet sonkát (ha nagyobb a sonka félbe vághatjuk) majd feltekerjük
  4. Sütőpapírral együtt tepsibe tesszük, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal (mehet a tetejére szezámmag, kömény stb. ízlés szerint)
  5. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, amíg szépen megpirul a sajt a tetején. Ha nagyon égne az alja, tegyünk alá alufóliát és helyezzük a sütő legmagasabb fokára.
  6. Ha nagyobb kifliket szeretnénk, akkor annak megfelelően vágjunk kb. 6-7 egyforma háromszöget








Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...