Juhtúrós krém zöldfűszerekkel
Készült már hasonló, ami fel is került a blogra, de most picit változtattam a zöldfűszereken és juhtúrót használtam. A helyzet az, hogy mostmár hetente készítek valami friss házi kencét, és a jelenlegi állapot szerint ez mostmár így is marad.
Hozzávalók
15 dkg görög joghurt (kimérve a pultból a CBA-ban szoktam venni)
3 ek natúr joghurt
10 dkg juhtúró
2 ek frissen aprított zöldfűszer (kapor, snidling, citromfű, petrezselyem, kakukkfű)
1 pici fej lilahagyma
só
olívaolaj
Folyamat
A görög joghurtot, juhtúrót és a natúr joghurtot alaposan elkeverjük.
A zöldfűszereket összedaraboljuk, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk és hozzáadjuk a natúr krémhez. Alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.
Érdemes fogyasztás előtt legalább egy órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók
15 dkg görög joghurt (kimérve a pultból a CBA-ban szoktam venni)
3 ek natúr joghurt
10 dkg juhtúró
2 ek frissen aprított zöldfűszer (kapor, snidling, citromfű, petrezselyem, kakukkfű)
1 pici fej lilahagyma
só
olívaolaj
Folyamat
A görög joghurtot, juhtúrót és a natúr joghurtot alaposan elkeverjük.
A zöldfűszereket összedaraboljuk, a lilahagymát vékony karikákra vágjuk és hozzáadjuk a natúr krémhez. Alaposan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, a tetejét meglocsoljuk olívaolajjal.
Érdemes fogyasztás előtt legalább egy órára hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzések
Érdemes kipróbálni, mert tényleg nagyon fincsi..rá lehet szokni! A friss zöldfűszerek adják a lelkét...az ízét! Teljesen más mint a bolti! Igazából bármivel variálhatod ízlés szerint!
Mostanában elég sűrűn csinálok valami friss kencét, majd teszek még fel a blogra receptet.
Üdv, Elena