Kakukkfüves csirkemell tokaji kakukkfüves borecettel

A tokaji borecetes receptek lassan de biztosan szivárognak a blogra...Most a kakukkfüves borecetet hasznosítottam, szerintem a csibemellnek nem ártott....SŐT!! :)




Hozzávalók

1 egész csirkemell
4 duci gerezd fokhagyma
kevés víz

Az öntethez

2 tk citrombors
2,5-3 ek olívaolaj
2-3 ág friss kakukkfű
1,5 ek tokaji kakukkfüves borecet


Folyamat

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, a tetejét óvatosan bevagdossuk és megtűzdeljük az előzőleg megpucolt és 4 részre darabolt fokhagymával.
A húst egy tűzálló edénybe fektetjük és elkészítjük az öntetet, amihez a hozzávalókat egy tálkában összekeverjük, majd alaposan meglocsoljuk vele a csirkét.
Hozzáadunk egy kevés vizet, és fóliával lefedve sütőben kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirulásig sütjük.
Salátalevelekre helyezzük és megszórjuk friss kakukkfűvel.


Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...