Kakukkfüves csirkemell tokaji kakukkfüves borecettel
A tokaji borecetes receptek lassan de biztosan szivárognak a blogra...Most a kakukkfüves borecetet hasznosítottam, szerintem a csibemellnek nem ártott....SŐT!! :)
Hozzávalók
1 egész csirkemell
4 duci gerezd fokhagyma
kevés víz
Az öntethez
2 tk citrombors
2,5-3 ek olívaolaj
2-3 ág friss kakukkfű
1,5 ek tokaji kakukkfüves borecet
só
Folyamat
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, a tetejét óvatosan bevagdossuk és megtűzdeljük az előzőleg megpucolt és 4 részre darabolt fokhagymával.
A húst egy tűzálló edénybe fektetjük és elkészítjük az öntetet, amihez a hozzávalókat egy tálkában összekeverjük, majd alaposan meglocsoljuk vele a csirkét.
Hozzáadunk egy kevés vizet, és fóliával lefedve sütőben kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirulásig sütjük.
Salátalevelekre helyezzük és megszórjuk friss kakukkfűvel.
Hozzávalók
1 egész csirkemell
4 duci gerezd fokhagyma
kevés víz
Az öntethez
2 tk citrombors
2,5-3 ek olívaolaj
2-3 ág friss kakukkfű
1,5 ek tokaji kakukkfüves borecet
só
Folyamat
A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, félbevágjuk, a tetejét óvatosan bevagdossuk és megtűzdeljük az előzőleg megpucolt és 4 részre darabolt fokhagymával.
A húst egy tűzálló edénybe fektetjük és elkészítjük az öntetet, amihez a hozzávalókat egy tálkában összekeverjük, majd alaposan meglocsoljuk vele a csirkét.
Hozzáadunk egy kevés vizet, és fóliával lefedve sütőben kb. 30 percig pároljuk, majd a fóliát levéve pirulásig sütjük.
Salátalevelekre helyezzük és megszórjuk friss kakukkfűvel.
Megjegyzések