Kakukkfüves újburgonya



Mai napom kicsit szentimentálisra sikeredett.....a recept amit hoztam Nektek, egy kedves barátom kedvence, aki jelenleg külföldön tartózkodik és.....és én már nagyon hiányolom...!! Sajnos személyesen nem tudtam megvendégelni, csak gondolatban.....
A recept pofon egyszerű, az újburgonya és a kakukkfű egyszerűen fantasztikus együtt, ráadásként pedig a krumplink olyan ropogós, kissé gyűrött kérget kap, mintha tepsiben sütnénk...de nem abban sütjük ám, hanem egy teflon serpenyőben.

Hozzávalók

6 nagyobb újkrumpli
olívaolaj

friss kakukkfű  


 Folyamat

Az újburgonyákat megmossuk, majd kefével/alufóliával átdörzsöljük, és egyforma közepes kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben az olívaolajjal meglocsolt burgonyákat közepes lángon átpirítjuk, majd alacsony lángon, időnként átforgatva kb. 30-40 perc alatt ropogósra sütjük.
A legvégén sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, még egyszer átforgatjuk, és melegen tálaljuk.
A serpenyőt nem kell lefedni, mert akkor a burgonya elveszti a ropogós külső kérgét!




Megjegyzések

Detti üzenete…
így még nem próbáltam,de mindenképp megpróbálom:)tanulhatnának az itteniek is kicsit....
Nelli üzenete…
Az ilyen krumplit nagyon szeretem.Nagyon guszta a képen.
Ugye kevés olajat teszel alá?
mozzarelli üzenete…
Szia Nelli!
Örülök hogy tetszik! :)
Kevés olajjal locsolom meg,valóban (kb. 1-1,5 evőkanálnyival, de ez persze függ a burgonya méretétől is, pont azért jó, mert nem úszik az olajban!...nagyon szeretem az újburgonyát...van amikor kifejezetten 'micro' picurokat válogatok össze..:)
Elena
mozzarelli üzenete…
Dettim!

Várom az íres reciket!!
Ui: elő is veszem a kenyérkéd receptjét....:)
Pusszancs

Amit megkóstolnátok a héten...