Focaccia sülthagymával és kakukkfűvel



Focaccia..................ha majd pár év múlva egy fülledt nyári estén a barátaimmal netán nosztalgiázni támadna kedvünk, már most tudom...focacciát fogunk készíteni....rengeteg focacciát, mindenféle varázslatos és illatos feltéttel....aztán kinyitunk egy üveg (valószínűleg édes) bort, kitelepedünk a teraszra és....és újra álmodunk együtt....! :)

Íme, az első és egyik kedvenc feltétem....aki eddig még csak 'nyersen' fogyasztotta a lilahagymát, az feltétlen kóstolja meg sütve is! Oké, nyersen is finom, nagy kedvencem nekem is....na de sütve...egyszerűen isteni: édeskésen könnyű..és illatos!! Nagy kedvencem elég régi könyvében található a recept ezzel a feltéttel, ami a többször kipróbált és bevált kategóriába lépett elő! (Jamie Oliver/A pucér szakács)

Tészta receptje ITT: http://insalatadipolpo.blogspot.com/2011/04/focaccia-fuszerekkel.html

Hozzávalók a feltéthez

3 közepes méretű lilahagyma
1 duci gerezd fokhagyma
1 marék friss kakukkfű
extra szűz olívaolaj
kb. 2-3 tk fehér vagy vörösborecet

ízlés szerint, kevés őrölt bors

Folyamat

A lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd felszeleteljük, amilyen vékonyra csak tudjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, rádobjuk az aprított fokhagymát, a kakukkfűlevelet és a szeletelt lilahagymát. Sózzuk, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett hagyjuk a hagymát üvegesedni, de vigyázzunk hogy ne barnuljon meg!
Felöntjük 3 teáskanálnyi borecettel (nálam most fehér), kicsit összerottyantjuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozzuk az előkészített focacciára, nyakon öntjük olívaolajjal és előmelegített sütőben megsütjük.




 

Megjegyzések

Bence/Emoke üzenete…
jaj de guszta! én csak nyersen ettem eddig a lilahagymát, ki fogom próbálni sütve is :) köszi! :)
mozzarelli üzenete…
Üdv! :)

Próbáld ki mindenképpen, aztán pedig majd nyilatkozzál :))
Tényleg nagyon fincsi!!
Bence/Emoke üzenete…
üdv. :P Tegnap már majdnem sikerült, de pechemre elfogyott a lilahagyma. :S Szóval maaajd és nyilatkozom. :)
mozzarelli üzenete…
Okééés! ;)

Amit megkóstolnátok a héten...