Focaccia sülthagymával és kakukkfűvel



Focaccia..................ha majd pár év múlva egy fülledt nyári estén a barátaimmal netán nosztalgiázni támadna kedvünk, már most tudom...focacciát fogunk készíteni....rengeteg focacciát, mindenféle varázslatos és illatos feltéttel....aztán kinyitunk egy üveg (valószínűleg édes) bort, kitelepedünk a teraszra és....és újra álmodunk együtt....! :)

Íme, az első és egyik kedvenc feltétem....aki eddig még csak 'nyersen' fogyasztotta a lilahagymát, az feltétlen kóstolja meg sütve is! Oké, nyersen is finom, nagy kedvencem nekem is....na de sütve...egyszerűen isteni: édeskésen könnyű..és illatos!! Nagy kedvencem elég régi könyvében található a recept ezzel a feltéttel, ami a többször kipróbált és bevált kategóriába lépett elő! (Jamie Oliver/A pucér szakács)

Tészta receptje ITT: http://insalatadipolpo.blogspot.com/2011/04/focaccia-fuszerekkel.html

Hozzávalók a feltéthez

3 közepes méretű lilahagyma
1 duci gerezd fokhagyma
1 marék friss kakukkfű
extra szűz olívaolaj
kb. 2-3 tk fehér vagy vörösborecet

ízlés szerint, kevés őrölt bors

Folyamat

A lilahagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, majd felszeleteljük, amilyen vékonyra csak tudjuk.
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, rádobjuk az aprított fokhagymát, a kakukkfűlevelet és a szeletelt lilahagymát. Sózzuk, és nagy lángon, állandó kevergetés mellett hagyjuk a hagymát üvegesedni, de vigyázzunk hogy ne barnuljon meg!
Felöntjük 3 teáskanálnyi borecettel (nálam most fehér), kicsit összerottyantjuk, ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, majd ráhalmozzuk az előkészített focacciára, nyakon öntjük olívaolajjal és előmelegített sütőben megsütjük.




 

Megjegyzések

Emoke üzenete…
jaj de guszta! én csak nyersen ettem eddig a lilahagymát, ki fogom próbálni sütve is :) köszi! :)
Elena üzenete…
Üdv! :)

Próbáld ki mindenképpen, aztán pedig majd nyilatkozzál :))
Tényleg nagyon fincsi!!
Emoke üzenete…
üdv. :P Tegnap már majdnem sikerült, de pechemre elfogyott a lilahagyma. :S Szóval maaajd és nyilatkozom. :)
Elena üzenete…
Okééés! ;)

Amit megkóstolnátok a héten...