Tiramisú naranccsal és dióval
Hozzávalók
A krémhez
250 g mascarpone (500 g-ot is elbír, akkor még krémesebb)
2 tasak vaníliás cukor
2-2,5 tk reszelt narancshéj
A piskótához
200 g babapiskóta
kb. 2 marék őrölt dió
2 narancs kifilézve, húsa felkockázva
A szirup
1 tasak vaníliás cukor
1-2 nagyobb édes narancs leve
1 tk reszelt narancshéj
Tetejére
200 ml habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
1 marék őrölt dió
1 tk narancshéj
Folyamat
A narancsok levéből a vaníliás cukorral és a reszelt narancshéjjal szirupot főzünk.
A mascarponét beízesítjük a vaníliás cukorral, reszelt narancshéjjal.
A diót mozsárban összezúzzuk.
Egy 28X18 cm üvegtálba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Az edény aljára teszünk a szirupba áztatott babapiskótából, rászórunk egy marék zúzott diót, a kockázott narancs majd a krém felét.
Ezt mégegyszer megismételjük, a végén a sort babapiskóta zárja.
A habtejszínt a cukorral felverjük, ráhalmozzuk a babapiskótára, majd megszórjuk a maradék dióval és narancshéjjal.
Több órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
Dió helyett pisztáciát is használhatunk.
Megjegyzések
Tegnap isteni narancs illat volt az egész lakásban...nekem már egyre inkább kezd megjönni a kedvem a karácsonyhoz...:)) Ha majd elkészíted, remélem megírod hogy sikerült!! :))