Fahéjas-diós csiguszok



Egyik kezemben két darab fahéjas csiga egyszerre, a másikban egy bögre forró tea, miközben pásztázom a terepet, hogy hova tudnám bevackolni magam........

Hozzávalók (10 db csigához)

35 dkg liszt
2,5 tk sütőpor
1 csipet só
2 ek cukor
1,5 tk őrölt fahéj
10 dkg vaj megolvasztva
2 tojássárgája
2 dl tej

+ 1 marék zúzott dió, amibe beleforgatjuk a sütésre váró tésztahengert

Töltelékhez

1 tk őrölt fahéj
2 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 ek vaj megolvasztva
1 marék dió (mozsárban összezúzva)

Folyamat

Egy sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a fahéjat egy tálban összekeverjük.
Az olvasztott vajat, a tojássárgáját és a tejet felverjük, majd a liszthez keverjük, hogy lágy tésztát kapjunk.
Lisztezett deszkán kb. 30X25 cm-es téglalappá nyújtjuk.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, egyenletesen megkenjük vele a tésztát, majd feltekerjük, és a másik marék zúzott dióba beleforgatjuk.
Éles késsel kb. 10 egyforma szeletre vágjuk (kb. 2-3 cm) és az előkészített tepsibe tesszük.
A csigákat egy kis tejjel megkenjük, majd előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk 5 percet hűlni, mielőtt kivennénk. Ajánlott még langyosan elfogyasztani!!

Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...