Mogyorós szegfűszeges keksz
Az egyik kedvenc kekszünk, először karácsonyra készítettem, még tavaly...azóta meg felkerült a kedvenc kekszek listájába...
A recept a Good Food (2012. I. évfolyam 9.) novemberi számából van.
A recepten semmit nem változtattam, illetve csak annyit, hogy a szegfűszeges porcukorból nem szórtam az összeset a forró kekszre, mert elég volt rá kevesebb is, úgyhogy ami maradt, azt eltettem más finomságokhoz..
Hozzávalók
250 g puha vaj
100 g törökmogyoró
1 tk vaníliakivonat
250 g porcukor
1,5 tk őrölt szegfűszeg
350 g búzaliszt
Folyamat
Tegyük a puha vajat, mogyorót, vaníliakivonatot, 85 gramm porcukorral késes robotgépbe.
Dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a teáskanál szegfűszeggel elkevert lisztet, és kézzel addig gyúrjuk míg a tészta összeáll.
Melegítsük elő a sütőt, és egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.
A tésztából formázzunk diónyi golyókat, tegyük őket a tepsire, és villával nyomjuk meg a tetejét.
Kb. 12-15 percig süssük, amíg halvány színt kapnak.
Megjegyzések