Spárgás frittataEgy aprócska 'üzemi' baleset után, mely a kertben történt Bonifác kutyámnak köszönhetően, újra itt, lassan-lassan de alakulok, és kezdek visszarázódni a blogírásba, no meg a fotózásba! :)

Kezdem egy nagy kedvencemmel, a frittata-val. Most épp spárgával, mert nagyon szeretjük. Ahogyan a frittata-t is...ami szerintem hidegen a legfinomabb, amikor már összeérnek az ízek!


Hozzávalók

500g zöld spárga
6 nagyobb tojás
só, bors
parmezán
olívaolaj

Folyamat

A spárgákat megmossuk, a fás részt eltávolítjuk, majd lobogó vízben pár perc alatt megfőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben olívaolajat forrósítunk, és a serpenyőnket rázva, a spárgákat átpirítjuk.
A tojásokat egy tálban felverjük, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint parmezánt reszelünk hozzá, amennyit jónak látunk. (Én elég sokat hozzáadok...)
Ezt a parmezános, fűszeres tojást borítjuk rá a spárgára, és kevergetés nélkül, mindkét oldalát megsütjük, így lesz lepény.
Tálaláskor meglocsoljuk olívaolajjal és parmezánforgáccsal.
Mennyei.......


  

A frittatta-t készíthetitek bármilyen zöld fűszerrel, pl. petrezselyemmel, bazsalikommal, vagy kakukkfűvel, adhattok hozzá cukkinit, a tojáshoz pedig tehettek még tejszínt, a parmezánon kívül pedig érettebb, aromásabb sajtokat is. Érdemes nagyobb serpenyőben készíteni, legalább 6-8 tojásból, hogy szépen elterüljön, de azért ne legyen annyira vékony.
Fokhagymát is szoktam a frittata-hoz adni, de ehhez a spárgás változathoz én soha nem teszek!


Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...