Krumplis lángos cukkinivel

Na ez az a recept, amit már tavaly óta készülök az oldalra feltenni, de eddig még nem sikerült fényképet készítenem róla, talán csak egyszer volt valami próbálkozásom tavaly, de az a kép már nem 'szalonképes'. Nem egy nagy recept, bár az én nagy kedvencem, annak ellenére, hogy szinte csak én szeretem a családban!
A sima vátozatot (krumpli, liszt, só) lekvárral is szoktam fogyasztani, isteni finom...komolyan...
Ez a változat viszont szigorúan sós, senki ne fogyassza édes kencével....:)




A lángos tartalmaz egy jó adagnyi parmezánt, főtt krumplit, sót, fokhagymával párolt cukkinit. Ennyi. Tojásmentes. Sajttal és tejföllel hamar elfogy! A liszt szigorúan rétesliszt, mert búzalisztből sokkal többet kell a lángoshoz adnunk, hogy formázható legyen, ezáltal keményebb is lesz, úgyhogy rétesliszttel sokkal finomabb!!

Hozzávalók
19-20 darab mini lángoshoz

4 nagyobb burgonya
2-3 púpozott ek rétesliszt
reszelt parmezán ízlés szerint
1 nagyobb cukkini vékonyan karikázva
1 ducibb gerezd fokhagyma
só, bors

tetejére

reszelt sajt és tejföl

Folyamat

A burgonyát megmossuk, hámozzuk, és kockára vágva sós vízben puhára főzzük.
Közben a cukkinit kevés olívaolajon átpirítjuk, amikor már majdnem kész, akkor tegyük hozzá a vékonyra szeletelt fokhagymát, és forgassuk még párszor át vele. Sóznunk nem szükséges, mert úgyis ízesítjük a gombócot.
A burgonyát leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, picit hagyjuk hűlni, hozzáadjuk a cukkinit, a parmezánt, sót és borsot, majd hozzáadjuk a lisztet, de először csak két evőkanállal, és lágyabb gombócot gyúrunk.
Ha szükséges adjuk még hozzá a maradék lisztet is. Az a lényeg, hogy lepénykéket tudjunk formázni, és ne essen szét.
Kis gombócokat tépünk a tésztából, picit kilapítjuk őket, és mindkét oldalát megsütjük.
Sajttal és tejföllel tálaljuk! A tejfölt fokozhatjuk, és ízesíthetjük...mondjuk zúzott fokhagymával.....azt nagyon szereti a cukkini....




Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...