Juhtúrós medvehagymás pogácsa

Akkor szép lassan, ahogyan ígértem, elkezdem megírni a függőben lévő bejegyzéseket. Tudom, már nincsen medvehagyma, talán csak a fagyasztóban, viszont annyira jó kis recept, hogy nem szívesen hagynám a kövekező évre, amikor újra lesz medvehagyma...ugye nem baj?! :)
Egyébként simán juhtúróval is nagyon finom....

Ha pogácsát készítek, én mostmár mindig reszelek hozzá sajtot, mert szerintem teljesen más lesz a tésztája, sokkal finomabb, úgyhogy ehhez a pogihoz is reszeltem sajtot! 




A recept a már jól bevált kelesztés nélküli pogi Krisztától, apró módosításokkal, az eredetit ITT meg is nézhetitek! A család szerint ez a legfinomabb pogácsa, úgyhogy általában mostmár mindig ezt sütöm, nagy ritkán engedélyeznek némi újdonságot, másfajta receptet, de csak nagyon ritkán! Nagy előnye, hogy pikk-pakk megvan, semmi macera, semmi kelesztgetés, és mégis nagyon finom, puha!

Hozzávalók

400 g liszt
2 tk só
50 g kocka élesztőnek a fele, morzsolva
10 dkg juhtúró
kb. 6 ek reszelt sajt vegyesen
1 csokor medvehagyma fele (mostmár fagyasztott)
250 g Rama kocka
150 g tejföl

tetejére

1 egész tojás felverve
reszelt sima és füstölt sajt vegyesen




Folyamat

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, elmorzsoljuk a lisztes eleggyel a kockára vágott margarint, hozzákeverjük a juhtúrót, az aprított (fagyasztott) medvehagymát és a tejföllel puha tésztát gyúrunk. (Ha szükséges egy picit lisztezzük!)
Nem kelesztjük, lisztezett deszkán azonnal gyúrjuk, (kb. 7-8 mm-re) és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A tetejüket megkenjük a felvert tojással, ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A sütési fokozat sütőnként eltérhet!!







Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...