Szilvás clafoutis fahéjjal és dióval



Semmi szöveg....inkább csak hozom a receptet, rendben??..............és az elkövetkezendő napokban aktívabb leszek....
Ez is a nem tervezett édességek egyike, mert ma egész nap cukkinit szárítottam télire krémlevesekhez, tésztákhoz, holnap majd hozom a receptet......
Tehát, a helyzet az, hogy árválkodott még kb. 10 szem szilva a hűtőben, amivel mindenképp kellett valamit csinálni, leginkább eltüntetni süteményben, azután volt még egy kevés darabolt dió is, fahéj pedig mindig kéznél van, ja, és különben is, ha hazalátogatok, akkor mindig sütök valami finomságot, elsősorban olyasmit, ami a háziak kedvence......na, így készült ez a fahéjas tejes pite is!!




Hozzávalók
'30 cm' átmérőjű pite formához

10 szem szilva (de nyugodtan lehet több is, úgy még finomabb)
1 ek vaníliás házi vaníliás cukor (vagy 1 tasak vaníliás cukor)
4 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre édes tejszín
1 bögre liszt
1 bögre darabolt dió
1 púpozott tk őrölt fahéj
1 bögre tej
vaj a forma kikenéséhez

porcukor a tetejére (lehet fahéjas is)




Folyamat

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd egy tálban elkeverjük a fahéjjal és a vaníliás cukorral.
A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáöntjük a tejszínt.
Apránként kevergetés közben hozzáadjuk a feldarabolt diót, a lisztet, a tejet és végül beleforgatjuk a szilvát is.
A sütőt előmelegítjük, kivajazzuk a formát.
A tésztát a formába öntjük, és kb. 35 percig sütjük.
Még melegen meghintjük porcukorral, langyosan a legfinomabb...




Ötletadó: Christa Schmedes: Bögrés sütemények

Megjegyzések

Babette üzenete…
csudaszép a tálalás. Ezek a kis virágos evőeszközök...hol vetted? édesek:)))
mozzarelli üzenete…
Babette!

Ajándékba kaptam pár napja a barátnőmtől, úgyhogy egész friss szerzemények ezek az evőeszközök..:)
Ha gondolod kiderítem neked hol vette!
Úgy tudom, több színben is van...
Erika üzenete…
Nagyon tetszik, jobban nem is végezhették volna be a szilvák!:)
mozzarelli üzenete…
Erika!
Köszönöm, valóban jó helyet találtam nekik! :))

Amit megkóstolnátok a héten...