Cukkini ropogós

 



Valamelyik nap hallottam a tévében pár mondat foszlányt....de tényleg csak a foszlányokat....csicseriborsó liszt és egy kevés víz, na egyből jobban füleltem.....azután valamilyen zöldség, egyszer csak odapillantok és már sül is a fasírt....az arányokat nem igazán figyeltem, de gondoltam azért próbálkozom...most épp cukkinival, de kukoricával vagy karfiollal is isteni finom lehet! Ehhez a verzióhoz nyugodtan adhatunk morzsolt kukoricát, és reszeljünk még hozzá parmezánt is!
Az összeállítása pár percet vesz igénybe, a mártogatóshoz sem kell nagyon több idő, és ripsz-ropsz készen is vagyunk.

Hozzávalók

100 g csicseriborsó liszt
kb. 2 dl hideg víz
2 kis gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb cukkini
1 tk aprított illatos menta levél
ízlés szerint só, bors

A joghurtos mártogatóhoz

125 g natúr joghurt
1 duci gerezd zúzott fokhagyma
pár csepp olívaolaj




Folyamat

A cukkinit apró kockára vágjuk, és egy kevés olívaolajon roppanósra pirítjuk, mielőtt elkészülne, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és még párszor átforgatjuk vele. Félrehúzzuk, és hagyjuk egy picit kihűlni.
Közben elkészítjük a lisztes keveréket: egy nagyobb tálban a liszthez hozzáadjuk a hideg vizet, és lágyabb masszát keverünk belőle, hozzákeverjük a cukkinit, az aprított mentát, és sózzuk, borsozzuk.
Készíthetjük jó fűszeresen is, ízlés szerint ízesítsük bátran a fűszerekkel.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd kb. fél evőkanálnyi halmokat kanalazunk bele, pár perc alatt szép pirosra sül az egyik oldala, akkor könnyedén megtudjuk fordítani, egyébként pár perc alatt pirosra sülnek.
A joghurtot elkeverjük a zúzott fokhagymával, olívaolajjal, és felhasználásig hűtőben pihentetjük. Érdemes a mártogatóst már a sütés előtt elkészíteni, hogy addig összeérhessenek az ízek, és jó hideg legyen!
A fél evőkanálnyi halmokból kisebb korongok lesznek, de szaggathatunk akár nagyobb fasírtokat is!


Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...