Gyors joghurtos almás
Pihe-puha sütemény, a szomszéd fájáról szedett almából....még melegebb, naposabb időszakban készült, de nekem igencsak jóesne most ebben az esős, szürke időben is.
Az alma elég aprócska volt, viszont annál finomabb! :)
Hozzávalók
kb. 600-700 g nyári 'apró' alma vékonyan szeletelve (nagyobb (normál) almából elég kb. 450-500 g)
1,5 tk őrölt fahéj
375 g natúr joghurt
+ 140 g natúr joghurt
1 pohár cukor
fél pohár olaj
2 pohár liszt
1,5 tk sütőpor
1 tojás
a tetejére fahéjas porcukor
Folyamat
A joghurtokat egy nagyobb tálba öntjük, a nagyobb joghurtos pohárral (375 g) kimérjük a lisztet, a cukrot, és az olajat, hozzáadjuk a tojást, a fahéjat, a sütőport, majd a vékonyan felszeletelt almát.
Összekeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe ( kb. 40X30cm) öntjük és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Fahéjas porcukorral tálaljuk.
Megjegyzések
Beauty and fashion! De jó, nagyon örülök hogy tetszik!! Hamarosan frissül is! :)