Frittata lilahagymával és fetával



Egy kicsit megtöröm az édességek erőteljes előretörését az oldalon, mert úgy látom teljesen elnyomják azt a néhány sós ételt, ami a blogon található!
Az elmúlt hét nagy slágere, amit legalább négy alkalommal kellett megsütnöm...azt hiszem, ez a tény már önmagáért beszél. :)
Történt ugyanis, hogy az elmúlt héten vendéget kaptam, aki rajong az olasz konyháért, készült pizza, mascarponés édesség..stb....és mivel biztosra akartam menni, arra gondoltam, hogy egy jó kis ízletes tojáslepényt készítek a számára vendégváró reggelinek...nos, ahogy közeledett a hét vége, eljutottunk oda, hogy már nemcsak reggelire készült a finomság.
Vendégem otthon is elkészítette a heti kedvencét, de állítása szerint a tojáslepény nem olyan lett, mint amit nálam fogyasztott....hmmm, igaz hogy parmezán nem volt kéznél, a lilahagyma is jobban megpirult a kelleténél, és valószínűleg a kakukkfű is meglódult a serpenyő felett...de nagyon remélem, hogy a következő alkalom már sikeres lesz!!

Ezeket a lepényeket az egész család nagyon kedveli, ezért előszeretettel kísérletezgetek folyamatosan új ízeket keresve, és hát nagyon úgy tűnik, hogy ez a lilahagymás verzió telitalálat volt!...különben sem ehetünk mindig cukkinisat vagy petrezselymeset, bár azok is nagy kedvencek! A tojáslepények hidegen fogyasztva is nagyon finomak, az ízek is sokkal intenzívebbek lesznek!
Erre a változatra különösen felhívnám a figyelmeteket, hiszen a lilahagyma édeskés íze fantasztikusan jó a sós fetával együtt!!

Hozzávalók

Ez az adag 1 főre vonatkozik, kisebb serpenyőben készült, de ha családnak készítjük, akkor szükségünk lesz nagyobb serpenyőre és az adagok duplázására!

4 nagyobb tojás felverve
1 ek szárított kakukkfű (ha van, mindenképp frisset használjunk!) és egy kevés tálaláskor
kb. 1 ek reszelt parmezán

(ízlés szerint lehet hozzá tenni borsot)
1 duci gerezd fokhagyma szeletelve
2-3 nagyobb lilahagyma vékonyan szeletelve
olívaolaj
morzsolt/kockázott fetasajt a tetejére

Folyamat

1. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, és nagyobb lángon, folyamatosan kevergetve, üvegesre pároljuk pár perc alatt. Vigyázzunk, hogy ne barnuljon, és ne égjen meg, mert a tojáslepény megsütésekor is pirul még egy picit!
2. A tojásokat felverjük, sózzuk (borsozzuk) hozzáadjuk a szárított kakukkfüvet, szeletelt fokhagymát és a reszelt parmezánt, újra összekeverjük, majd a tojásos keveréket ráöntjük a lilahagymára.
3. Mindkét oldalát megsütjük, ízlés szerint (jól átsütve, avagy sem), tálaláskor ráhalmozzuk a lepény tetejére a fetát, megszórjuk egy kevés kakukkfűvel, és meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal.

Megjegyzések

Babette üzenete…
Most toltam be egy szelet pizzát, de ez zseniális!
Elena üzenete…
Szia Babette! Ajánlom kipròbálásra!!
A negyedik napon már csukott szemmel sütöttem...:))

Amit megkóstolnátok a héten...