Gyömbéres gyümölcskenyér és egy kedves díj



Bejegyzésre fel! Egész héten a fényképeimet szerkesztgettem a gépen és még mindig nagy a káosz, rengeteg fotóm van, a blog óta pedig csak gyarapodnak...és egyre csak gyarapodnak a képeim! Már álmomban is retusálgatok, levágom az oda nem illőt, kép átnevezése, kép törlése...stb. :)
Nemsokára 1 éves lesz a blog és tele vagyok tervekkel, ötletekkel, remélem a 2012-es évben sokkal több időm lesz bejegyzéssel szolgálni...
A család egyébként benyújtotta az igényt a krémesebb, habosabb állagú édességekre, rajtam nem múlik, így ezek is érkeznek majd szép sorjában.

Elég sűrűn készítek gyümölcskenyeret, sokoldalú teasütemény, dióval/mandulával, csokoládéval, friss és aszalt gyümölccsel, mázzal és máz nélkül, porcukorral és még számos dologgal variálható. Maradt még karácsonyról aszalt gyümölcsöm, köztük gyömbér is, gyorsan elhasználtam most őket.
A gyömbért nem mindenki szereti, karakteresebb fűszer, porban is óvatosan bánok vele, de aszalt verzióban szerintem nem annyira erőteljes. Ennek a gyümölcskenyér tésztának az alapja is bármivel elkészíthető, így akik nem rajonganak a gyömbérért, helyettesítsék más finomsággal.

Hozzávalók

125 g vaj
1 tábla fehér csokoládé (100 g)
4 egész tojás
100 g cukor
10 g házi vaníliás cukor
(eredetileg 125 g cukor, de az nekem nagyon édes lenne)
100 g búza liszt
100 g gesztenye liszt
(vagy 200 g búza liszt)
1 tk sütőpor
csipetnyi só
150 g vegyes aszalt gyümölcs darabolva (nálam többségben az aszalt gyömbér volt

tetejére kb. 1 ek durva szemű kristálycukor

Folyamat

1. Egy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk.
2. A vajat és a csokoládét forró vízfürdőben megolvasztjuk, néha fakanállal megkeverjük, amíg a massza sima és csillogós nem lesz. A tűzről levéve hagyjuk kicsit kihűlni.
3. Egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan elkeverjük a fehér csokoládés masszával.
4. Belekeverjük a kétféle lisztet, sütőport, sót és gyümölcsöket.
5. A tésztamasszát a sütőformába töltjük, megszórjuk a durva szemű cukorral, és előmelegített sütőben, alacsony lángon, kb. 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát tartani, ha nem ragad rá tészta, akkor jó. Megvárjuk, míg kihűl, aztán kiborítjuk a formából.
Ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

Díjat kaptam!


A múlt héten lepett meg Ízek és élmények kalandjaim a konyhában Flórája (http://florakonyha.blogspot.com) egy díjjal, aminek nagyon örülök, kedves hogy gondolt rám! Ez mindig jó érzés....






Teendőim...:)

1. Vedd fel a díjat
2. Köszönd meg annak a személynek, akitől kaptad
3. Tedd ki a blogodra
4. Add tovább 4 bloggernek
5. Írj magadról három dolgot

Tehát három röpke szösszenet magamról

1. Olaszországban születtem, de 4 éves korom óta élek Magyarországon, családom nagyobbik része olasz. Az olasz mentalitás bennem van, folyamatosan beszélek, reggeltől-estig (ha csendben vagyok, akkor már gáz van), a hangerőmön tompított az itt eltöltött idő, de a beszéd közbeni hadonászást és gesztikulálást egyszerűen észre sem veszem, az csak úgy jön...belülről :)     

2. Amire nagyon büszke vagyok....immáron 6 éve nem dohányzom, és ezzel együtt már nem is kávézom. Kijelenthetem, hogy 'gyógyult' vagyok, tehát ezen idő elég volt arra, hogy már nem vágyom rá és nem kísért. Nem volt könnyű letenni, de állítom, hogy mint sok minden, ez is agyban dől el!  

3. Van egy 3 éves hófehér havanese kutyusom zsemle foltokkal, Bonifácnak hívják. Igazi kópé, és igazi kis örökmozgó. Állandóan éhes, folyton asszisztál a fényképezésnél, aminek az a vége, hogy elcsór a fotóvásznamról ezt-azt, mint pl. spárgát/madzagot, kiskanalat, egy-egy diós csigát...:)

Akiknek küldöm a díjat

http://beastie-bistro.blogspot.com
http://gondaanyu.blogspot.com
http://balhetterem.blogspot.com
http://kreativkonyha.blogspot.com
       

Megjegyzések

Emoke üzenete…
Ó jaj köszönöm!!! :) Bonifác!!! <3
Kreatív konyha üzenete…
Köszönöm :)
Névtelen üzenete…
Nagyon guszta a gyümölcskenyeredet!
Nekem két macskám van, régebben szerettem volna egy kutyát is, de aztán letettem róla. Nem nagyon tűrnék meg egymást. :D
Kati üzenete…
Mindig megcsodálom a képeidet:)De az a gyümölcskenyér se semmi:)
Elena üzenete…
Emőke! Szivesen....szerintem Bonifác is csípne téged....;))
Kati!
:)) köszönöm...ha másnak is tetszik egy-egy fotòm az valami fantasztikusan jó érzés!!!
Amatőrként nem vagyok könnyű helyzetben....egyfolytában kisérletezgetem...de szeretem a szép képeket! Jó lenne egy komolyabb gép....
Flóra!
Cica...kutyus...igazàbòl egyre megy....kis egyéniségek..;)
Kreatìv Konyha!
Szivesen..;)

Amit megkóstolnátok a héten...