Szaloncukor I. gyári marcipánnal



B.Ú.É.K.!
Tudom, egy picit elcsúsztam, mert már elmúlt karácsony, de az akkor készült finomságokat nem tudtam előbb megosztani Veletek, így minden marad az Újévre...

Második alkalommal készítek szaloncukrot karácsonyra,  ezentúl mindig házi változat csüng majd a fenyőfán...nem bánom...a szaloncukor gyártásába pedig azonnal beleszerettem...olyan jó csomagolni, átkötni a két végét, aztán szépen felfűzni a díszek mellé...
Egyre inkább tetszik, hogy jó pár dolog elkészíthető otthon.
Egyébként kétféle változat készült, amit most olvastok, abban a marcipán gyári, a másik verzióban már saját készítésű (szaloncukor házi marcipánnal)
Előbbi egy picit egyszerűbb, mivel itt csak ízesítjük a készen vett marcipánt, összegyúrjuk, megformázzuk, aztán már jöhet is rá a csokikabát.



Hozzávalók
kb. 20 db szaloncukorhoz (attól is függ, milyen nagyságúra formázzuk a marcipánt)

150 g marcipán
36 g aszalt citrus, lime apróra darabolva
1 fél lime leve
kb. 105-110 g min. 70%-os étcsokoládé

Folyamat

1. A marcipánkenyeret a lime levével átgyúrjuk, kinyújtjuk.
2. Megszórjuk az apróra darabolt aszalt gyümölcsök felével amit sodrófával belegyúrunk a    marcipánba, majd összehajtogatjuk, rászórjuk a maradék aszalt gyümölcsöt is.
3. Sodrófa segítségével újra beletapasszuk a gyümölcsöket, majd átgyúrjuk az egészet és szaloncukrot formázunk belőle.
4. Hűtőben pihentetjük, majd gőz fölött (kis lángon) olvasztott csokoládéba mártjuk és villa segítségével meghempergetjük őket. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed rajta a csokoládé, azután pedig csomagolásra fel!!



Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...