Tiramisú gyümölcsökkel
Igazi klasszikus....majdnem....az eredeti olasz változatért a párom rajong. Szerinte a tiramisú a sütemény MAGA!!..Hááát, lehet, de nálam akkor is a 'gyümölcsmisúk' a nyerők!!
Ezt a tiramisút szederrel álmodtam meg...plusz egy kevés málnával, jól megfértek egymás mellett!
Egyébként érdekes ez a szeder dolog, annyiban, hogy eddig nem igazán rajongtam érte, idén viszont rájöttem, hogy imádom! A mascarponéval pedig egyenesen mennyei párost alkotnak...
Nem egy macerás süti, inkább egy leegyszerűsített változat, hamar összedobjuk, aztán a hűtőben pihentetjük egy picit. Szerintem ha kibírjuk egy napig, akkor az igazi, ezért érdemes este összeállítani..
Hozzávalók
19X26 cm-es tálkához
A krémhez
500 g mascarpone
2 tasak vaníliás cukor
Aki édesszájúbb, az mindenképpen tegyen még a mascarponéhoz cukrot!!
30 dkg szeder
30 dkg málna
1 csomag babapiskóta (200 g)
A sziruphoz
kb. 2 deci víz
10 dkg cukor
1 citrom héja és leve
Folyamat
Egy lábasban a cukorból, vízből, citromléből szirupot főzünk (akkor jó, ha feloldódott a cukor) majd belereszeljük a citromhéjat.
A gyümölcsöket megmossuk.
Egy tálban lerakunk egy réteg szirupban megáztatott babapiskótát, rákenjük a mascarpone krém felét, majd ráhalmozzuk a málnát.
Újabb réteg babapiskóta következik, majd a maradék krém, a tetejét pedig megszórjuk szederrel.
A hűtőben pihenhet pár órát.
A mascarpone krémet nyugodtan lehet lazítani tejszínnel is, a gyümölcsök pedig mehetnek akár a krémbe is, bár akkor célszerű több gyümölcsöt vennünk!
Ezt a tiramisút szederrel álmodtam meg...plusz egy kevés málnával, jól megfértek egymás mellett!
Egyébként érdekes ez a szeder dolog, annyiban, hogy eddig nem igazán rajongtam érte, idén viszont rájöttem, hogy imádom! A mascarponéval pedig egyenesen mennyei párost alkotnak...
Nem egy macerás süti, inkább egy leegyszerűsített változat, hamar összedobjuk, aztán a hűtőben pihentetjük egy picit. Szerintem ha kibírjuk egy napig, akkor az igazi, ezért érdemes este összeállítani..
Hozzávalók
19X26 cm-es tálkához
A krémhez
500 g mascarpone
2 tasak vaníliás cukor
Aki édesszájúbb, az mindenképpen tegyen még a mascarponéhoz cukrot!!
30 dkg szeder
30 dkg málna
1 csomag babapiskóta (200 g)
A sziruphoz
kb. 2 deci víz
10 dkg cukor
1 citrom héja és leve
Folyamat
Egy lábasban a cukorból, vízből, citromléből szirupot főzünk (akkor jó, ha feloldódott a cukor) majd belereszeljük a citromhéjat.
A gyümölcsöket megmossuk.
Egy tálban lerakunk egy réteg szirupban megáztatott babapiskótát, rákenjük a mascarpone krém felét, majd ráhalmozzuk a málnát.
Újabb réteg babapiskóta következik, majd a maradék krém, a tetejét pedig megszórjuk szederrel.
A hűtőben pihenhet pár órát.
A mascarpone krémet nyugodtan lehet lazítani tejszínnel is, a gyümölcsök pedig mehetnek akár a krémbe is, bár akkor célszerű több gyümölcsöt vennünk!
Megjegyzések