Őszibarackos muffin fehércsokival

Megérkeztem, kis kitérő után újult erővel, számos recepttel, a jövőre tekintvén pedig erőteljesen mediterrán -főként olasz ételekkel készülök!
Beszereztem pár igazi 'csemegének' számító olasz kajás lapot, receptet, praktikát és előszedtem édesanyám rongyos receptes lapjait is.....na jó, előljáróban annyit, hogy előtérben a paradicsom (mily meglepő)..
Addig is, egy múltra tekintő őszibarackos muffin, ami csakis azért készült pár hete, mert található a kert végében egy apró őszibarackfa, ami úgy néz ki, idén először végre megajándékoz minket normális és ehető terméssel. Az túlzás, hogy roskadoznak rajta a gyümölcsök, de ilyen szép piros színe még sohasem volt, így hát meg kellett kóstolnom, hogy tudjam, mégis mire számíthatok??



Hozzávalók
12 darabhoz

4-5 szem őszibarack (az enyémek még picikék, de egy normális méretű őszibarackból elég 2-3 szem)
20 dkg liszt
3 tk sütőpor
2 tojás
pár szem egész mandula
1 ek olaj
10 dkg cukor
1 tasak Bourbon vaníliás cukor
kb. 5-6 kocka fehércsokoládé
1,5 tk vanília-aroma
1 ek citromlé
2 dl natúr joghurt
12 papír sütőforma




Folyamat



A papír sütőformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük. A sütőt előmelegítjük.
Az őszibarackokat megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk/feldaraboljuk.
Vaníliás cukorban és citromlében felforraljuk, és pár perc alatt gyenge tűzön összerotyogtatjuk.
Hozzáadjuk a fehércsokoládé kockákat, elkeverjük és megvárjuk amíg elolvadnak, majd hagyjuk a masszát kihűlni.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és az aprított manduladarabokat.
A tojásokat felverjük a cukorral, a vaníliaaromával, a joghurttal és az olajjal.
Gyorsan hozzákeverjük a lisztet, majd hozzákeverjük az őszibarackos/fehércsokis masszát.
Sütőben kb. 15-20 percig sütjük, 10 percig a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A tetejét fehércsokoládé forgáccsal megszórjuk.





  

Megjegyzések

Éva üzenete…
Nagyon guszta, igen finom lehet!
Elena üzenete…
Már csak emlék....:))

Amit megkóstolnátok a héten...