Meggyfelfújt



Tombol a hőség..........igazán hozhattam volna valami hideget Nektek, mondjuk sorbet-et vagy fagylaltot.....a jegesek helyett most ez a meggyes sikeredett, mellette szól hogy könnyű és gyümölcsös! :)

Hozzávalók
40X29 cm-es tepsihez (ha kissebb tepsiben sütjük, akkor nem lesz ilyen 'lepény' formája, sokkal magasabb lesz a piskóta)

4 db tojás
80 g vaj
150 g porcukor
100 ml tej
180 g rétesliszt+egy kevés a forgatáshoz
fél tasak sütőpor
750 g meggy
porcukor a tetejére



Folyamat

Válasszuk szét a tojásokat.
A vajat keverjük krémesre a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojássárgájákat. A fehérjékből verjünk kemény habot.
Adjuk a vajas masszához a tejet és a liszt felét, majd forgassuk bele a tojáshabot is. Végül dolgozzuk bele a maradék lisztet és a sütőport.
Töltsük a tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, és forgassuk meg egy kevés réteslisztben.
Szórjuk a tésztára, és tegyük előmelegített sütőbe kb. 20-25 percig. (Tűpróbával ellenőrizzük a tésztát!)
Tálaljuk porcukorral megszórva.




Megjegyzések

Éva üzenete…
Guszta lett! Szeretem az ilyen gyümölcsös könnyen elkészíthető sütiket!
Kati üzenete…
De jó lenne most egy szelettel.
Elena üzenete…
Kati!
Küldök virtuálisan egy szeletet! ;))

Éva!
Köszönöm!
Akkor már ketten vagyunk...;))
Éva üzenete…
Megkérlek nézzél be hozzám, van egy meglepetésem számodra!

Amit megkóstolnátok a héten...