Málnakrémleves
Lássuk csak, három dolog ami eszembe jut erről a levesről...hűsítő...krémes és nem utolsó sorban nagyon gyümölcsös! Ja, és a színe....én személy szerint teljesen odavagyok..:)
Főzés nélkül készült (a gyümölcsök így jobban megőrzik a tápértéküket) minden hozzávalót összeturmixoltam majd hűtőbe tettem pihenni egy teljes éjszakára. Jót tett neki. :)
Hozzávalók
40 dkg málna
2 dl tej
2 dl habtejszín
2 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
fél tasak főzés nélkül készítendő vaníliás pudingpor
díszítéshez: mandulaforgács és pár szem málna
Az eredeti receptben 3 evőkanál cukor volt megadva, de én két evőkanálnál megálltam. Az édesszájúbbak tehetnek bele nyugodtan 3 evőkanállal.
Folyamat
Az elkészítése csak pár percet vesz igénybe, sok hozzávalót sem igényel.
A megmosott málnát összeturmixoljuk a tejjel, a tejszínnel, a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. Pár szemet lecsíphetünk a málnából turmixolás előtt a díszítéshez. A krémlevesünket érdemes átszűrnünk, hogy a málna magoktól megszabaduljunk!! Legalább 2 órára behűtjük.
Díszíthetjük mandulaforgáccsal és pár szem málnával, vagy esetleg tejszínhabbal.....
Ötletadó: Nők Lapja Konyha júniusi szám
Megjegyzések
Szép estét!!!
Köszönöm, örülök ha tetszenek a képek!! :)