Sárgabarackos kocka
Semmi extra....semmi szöveg...egyszerűen csak finom volt....olyan sárgabarackos..kicsit vaníliás...ja, és a héten még jelentkezem! :)
Hozzávalók
(Ez most 33X24 cm-es tepsiben készült, de ha nagyobb sütőlemezen vagy tepsiben sütjük, akkor már hívhatjuk úgy, hogy sárgabarackos lepény)
1 bögre = 200 ml
6-8 szem sárgabarack
20 dkg puha vaj
1 bögre cukor (nálam fele nádcukor + egy kevés kristálycukor...általában nem teszem tele a bögrét cukorral, de ez csak ízlés kérdése..pontosabban, ki mennyire édesszájú kérdés..
1 csomag vaníliaízű pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 tojás
1 bögre tejföl
3 bögre liszt
1 tk sütőpor
kevés szeletelt mandula
porcukor a tetejére
A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A sárgabarackot megmossuk, megtisztítjuk.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal habosra keverjük.
Hozzákeverjük a pudingport és a tejfölt.
A lisztet elvegyítjük a sütőporral, és beleforgatjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk.
A sárgabarackot 'hanyagul' felszeleteljük/félbevágjuk (amelyik szimpatikusabb) és elosztjuk a tésztán.
A tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal, és kb. 35 perc alatt megsütjük. Mielőtt felszeleteljük, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral tálaljuk.
Eredeti recept: Christa Schmedes/Bögrés sütemények (némi változtatással)
Megjegyzések
Tényleg fini volt, és én is nagyon szeretem a barackot! :)