Csokoládés diótorta




Őszi bejegyzésnek készült....téli bejegyzés kerekedett belőle! Remélem, sokan gondoljátok úgy, hogy na végre, egy új recept és új poszt itt a mozzarelli-n...........:)

A szabadidőm nagy részét még mindig a fényképezés teszi ki, viszont továbbra is hatalmas boldogság valamilyen finomságot kreálni, úgyhogy próbálkozom az arany középúttal...több-kevesebb sikerrel.....Vannak már karácsonyi receptek is, csak még össze kell raknom a poszthoz tartozó képeket, alakul...alakul ez is, igyekszem most már rendbe szedni a blogot, és sűrűbben jelentkezni!....
Nálatok hogy áll a karácsonyi süteményes lista? Bejgli? Diós vagy mákos...esetleg mindkettő?

Tehát itt ez a csokitorta, diós piskótával, amit érdemes egy nappal fogyasztás előtt összeállítani, mert a krém is akkor lesz az igazi! Szeletelni is gyönyörűen lehet másnap, szóval egy éjszaka a hűtőben tényleg jót tesz neki! 

Hozzávalók

4 tojás
100 g barna cukor
1 ek vaníliás cukor
125 g liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
25 g vaj, felolvasztva
75 g étcsokoládé, megolvasztva
150 g dió, darabolva

a krémhez

75 g étcsokoládé
125 g vaj
200 g porcukor
2 ek tej

felezett dióbél a díszítéshez 

Folyamat

Egy (20 cm átmérőjű) kerek sütőformát vékonyan kivajazunk, az alját sütőpapírral kibéleljük. 
A tojást és a  kétféle cukrot pár perc alatt kemény krémmé keverjük.
A lisztet és a kakaóport a tojásmasszába szitáljuk, majd összekeverjük vele.
Aztán belekeverjük a vajat, a csokoládét, és a diót. A masszát a formába töltjük, és előmelegített sütőben (160 fokon) 30-35 percig sütjük. (Ez változhat, sütőfüggő!!) 
A tésztát hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kivesszük a formából, és süteményrácsra helyezzük.
A kihűlt tésztalapot óvatosan félbevágjuk, félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A töltelékhez megolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk kissé kihűlni. A vajat, a porcukrot, és a tejet világos habosra keverjük, majd óvatosan belekeverjük az olvasztott csokoládét.
A süteményt lapos tálra/tortatálra helyezzük. 
A két tortafél közé egy kevés tölteléket kenünk, majd kívülről bevonjuk a maradék krémmel.
A kész süteményt fél dióbelekkel díszítjük. Legalább 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük!

(Csokoládé-Art Nouveau)








Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...