Fűszeres meggylekvár



Fantasztikus fűszeres meggylekvár, szeretitek?? Nálam jelenleg a heti kedvenc, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítve, félig pürésítve, félig darabosan hagyva...hmmm...diós linzerben és diós gofrival mennyei lesz! Kimaradt egy kis adag (szándékosan) ilyenkor mindig tesztelem még melegében, hogy mi is kerül az üvegekbe! A fűszerezésen ízlés szerint változtathattok, kerülhet még bele rum is...naná!
Tavaly lecsúsztam a meggyről, idén már jobban résen vagyok, gyönyörűszép nagyszemű meggyeket szereztem a piacon...még egy adag rumos meggy is készülőben van, szigorúan kókuszgolyóhoz.....hozom majd azt is..:) Szóval meggyre fel!!



Hozzávalók

2 kg meggy
500 g cukor
2 ek őrölt fahéj
1 tk szegfűszeg - gézbe csomagolva és összekötve
1 tasak Dr. Oetker dzsemfix 3:1




Folyamat

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, majd egy nagyobb lábasban a meggy felét botmixerrel pürésítjük.
Az őrölt fahéjjal, cukorral, és a bebugyolált szegfűszeggel feltesszük főzni (alacsony lángon) kb. 30-40 perc múlva eltávolítjuk a szegfűszeges csomagot, majd hozzáadjuk a dzsemfixet, felforraljuk, és az előre fertőtlenített üvegekbe töltjük. (A kupakokat és az üvegeket is felforraljuk)
Fejtetőre állítjuk, és papírba bugyolálva, takarók között egy napig rá sem nézünk.

Megjegyzések

Babette üzenete…
ici-pici kenyérvirágocskákkal tálalva:D Izgalmasan hangzik a fűszerezés!
Adél (Afraa) üzenete…
Jajj, de jó..a fotók is! Szuper vagy :)
Elena üzenete…
Ohhh...Adél..Kösziiii..:)))

Babette! Isteni!! :))
Kati üzenete…
Csodás fotók:)
Elena üzenete…
Kati! Köszi...:)))

Amit megkóstolnátok a héten...