Narancsmisu
Boldog Új Évet Minden Kedves Olvasòmnak!!
Az ùj évre vonatkozòan, igyekszem rendszeresebben frissìteni a blogot, és a tavalyi évről behozni a lemaradást, azaz, megìrni a posztolásra várò recepteket, szép sorjában!
Tudom....ezt már ìrtam, de talán meglelhető az arany középùt a fotòzás..és a blogolás között.....azon gondolkozom, hogy talán posztolni kéne a képeket is, és akkor nem alakul ki ilyen sokáig csend az oldalon.....vélemény? Mit szòltok?
Még az ünnepek alatt készítettem ezt a citrusos, téli 'misut', párat pohárdesszertként szervírozva, a többit meg egy tálba sorakoztatva...elfogyott, sőt, ez a desszert fogyott el a leghamarabb! :)
Bőségesen tartalmazott narancsot....adtam hozzá narancsolajat, kandírozott narancshéjat, narancsos étcsokoládét, friss narancs levét és húsát, és szeletelt pirított mandulát...
amire szükségünk lesz...
500 g mascarpone
2 tasak vaníliás cukor/vagy 2 ek házi vaníliás cukor
100 g szeletelt mandula megpirítva
narancsolaj
50 g narancsos étcsokoládé aprítva
200 g babapiskóta
2 narancs húsa kockázva
a sziruphoz...
2 narancs leve
1 ek házi/ vagy 1 tasak vaníliás cukor
tetejére..
200 ml habtejszín
2 tasak vaníliás cukor/vagy 2 ek házi vaníliás cukor
aprított étcsokoládé
mandulaszeletek
kandírozott narancshéj
A narancsok levéből a vaníliás cukorral szirupot készítünk, majd félretesszük. Később ebbe a narancsos/cukros lébe fogjuk mártani a babapiskótákat.
A mascarponét ízesítjük vaníliás cukorral, és ízlés szerint pár csepp narancsolajjal.
A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk.
A babapiskótát megmártjuk a szirupban (ha pohárban készítjük, akkor kisebb darabokra törjük)
Egy sort egymás mellé teszünk, megszórjuk mandulával, a friss narancs húsával, reszelt csokoládéval, majd rásimítunk egy adag mascarpone krémet, aztán újabb adag babapiskóta következik, a többi hozzávalóval, a végén a tetejére kanalazzuk a vaníliás cukorral felvert habtejszínt, majd megszórjuk mandulával, narancshéjjal, és étcsokoládéval.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon, és összeérjenek az ízek. Az utolsó babapiskótánál, ha marad a szirupból, öntsük nyugodtan a piskótára!
Az ùj évre vonatkozòan, igyekszem rendszeresebben frissìteni a blogot, és a tavalyi évről behozni a lemaradást, azaz, megìrni a posztolásra várò recepteket, szép sorjában!
Tudom....ezt már ìrtam, de talán meglelhető az arany középùt a fotòzás..és a blogolás között.....azon gondolkozom, hogy talán posztolni kéne a képeket is, és akkor nem alakul ki ilyen sokáig csend az oldalon.....vélemény? Mit szòltok?
Még az ünnepek alatt készítettem ezt a citrusos, téli 'misut', párat pohárdesszertként szervírozva, a többit meg egy tálba sorakoztatva...elfogyott, sőt, ez a desszert fogyott el a leghamarabb! :)
Bőségesen tartalmazott narancsot....adtam hozzá narancsolajat, kandírozott narancshéjat, narancsos étcsokoládét, friss narancs levét és húsát, és szeletelt pirított mandulát...
amire szükségünk lesz...
500 g mascarpone
2 tasak vaníliás cukor/vagy 2 ek házi vaníliás cukor
100 g szeletelt mandula megpirítva
narancsolaj
50 g narancsos étcsokoládé aprítva
200 g babapiskóta
2 narancs húsa kockázva
a sziruphoz...
2 narancs leve
1 ek házi/ vagy 1 tasak vaníliás cukor
tetejére..
200 ml habtejszín
2 tasak vaníliás cukor/vagy 2 ek házi vaníliás cukor
aprított étcsokoládé
mandulaszeletek
kandírozott narancshéj
A narancsok levéből a vaníliás cukorral szirupot készítünk, majd félretesszük. Később ebbe a narancsos/cukros lébe fogjuk mártani a babapiskótákat.
A mascarponét ízesítjük vaníliás cukorral, és ízlés szerint pár csepp narancsolajjal.
A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk.
A babapiskótát megmártjuk a szirupban (ha pohárban készítjük, akkor kisebb darabokra törjük)
Egy sort egymás mellé teszünk, megszórjuk mandulával, a friss narancs húsával, reszelt csokoládéval, majd rásimítunk egy adag mascarpone krémet, aztán újabb adag babapiskóta következik, a többi hozzávalóval, a végén a tetejére kanalazzuk a vaníliás cukorral felvert habtejszínt, majd megszórjuk mandulával, narancshéjjal, és étcsokoládéval.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta megpuhuljon, és összeérjenek az ízek. Az utolsó babapiskótánál, ha marad a szirupból, öntsük nyugodtan a piskótára!
Megjegyzések