PalacsintaIsmét itt......a helyzet az, hogy a szabadidőm nagy részét a fotózás tölti ki......de azért sütök rendszeresen, és a fotóim nagy részét is az ételfotók alkotják, így azt gondolom, olyan nagy gond nincs! :)
Bár nem ontom a recepteket zsákszámra, de igyekszem mindig bejelentkezni, erre próbálok odafigyelni, hogy akik kedvelik ezt a kis blogot, továbbra is találjanak itt finomságokat!!


Egész nyáron palacsintát sütöttem, heti rendszerességgel, aztán a nyár végére kifejlesztettem egy tojásmentes verziót. Most ezt hoztam Nektek! Azóta, már próbálkoztam a fehér lisztet is kicserélni tönköly vagy hajdinaliszttel, de eddig még nem jártam sikerrel.....Lehet, hogy csak a helyes arányt nem találtam meg eddig.....vagy lehet más liszttel kellene kísérleteznem...nem tudom...
Ennél a receptnél figyelnünk kell, hogy a liszt és a folyadék mennyisége is arányban legyen.....ha csökkentjük a mennyiséget, akkor a lisztet és a folyadékot is módosítsuk....különben vagy túl sok lesz a folyadék, a liszthez képest, vagy épp fordítva...

Hozzávalók
 
40 dkg liszt (búza)
400 ml tej
400 ml ásványvíz (szénsavas)
2 ek méz
2 ek olaj

A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd átszűrjük egy másik tálba. (Ez akár el is hagyható, bár én mindig átszűröm, így 'csomómentesítem').
Ez az alaptésztánk, ha sűrűnek találjuk, öntsünk még hozzá kb. 2 deci ásványvizet, keverjük el, és süssük ki a palacsintákat. Az első sütésnél még olajozom a serpenyőt, utána már csak kb. minden negyedik palacsinta után, de ez azért attól is függ, milyen a serpenyőnk! Ha szükséges olajozzuk minden sütés után, de minimális olajjal.a végére pedig egy kis hangulat.......a Balatonról.....
Megjegyzések

Illéskrisz Konyhája üzenete…
Bármikor bármennyi palacsintát fel tudnak itthon falni. Olyan még nem történt, hogy másnapra maradjon belőle... Jó képek nagyon!
mozzarelli üzenete…
Kriszti!

Köszönöm szépen! Palacsinta ügyben a helyzet nálunk is hasonló! :))
Névtelen üzenete…
Kedves webmester,


Észrevettük, hogy sok finom receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 110 000 összegyüjtött receptek közül. Naponta növekedik a látogatók száma, ami jelenleg a több mint 30 000 klikket jelent. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
info@osszesrecept.hu

Amit megkóstolnátok a héten...