Tökmagos-sajtos háromszögek



Így esténként igazán kellemes bejegyzést írni, egy bögre forró tea és egy omlós mogyorós keksz társaságában... Tegnap egy krémes levest készítettem sárgaborsóból, a maradék sonkát is felhasználtam, és a fűszeres leves mellé készítettem ezeket a csinos tökmagos háromszögeket.
Ezek a sós apróságok nálunk nem sokáig maradnak a nyakunkon, amikor a levest fényképeztem, úgy kellett megmentenem egy-két mutatósabb darabot dekorációnak! :)

A recept, a már jól bevált sajtos rúd receptje, csupán annyiban módosult, hogy a sima liszthez, kevertem teljeskiőrlésű búzalisztet is....

Hozzávalók

20 dkg búzaliszt
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 tk só
1 kocka (250 g) margarin
3-4 ek reszelt sajt (most vegyesen füstölt és sima is)
1 kis doboz natúr joghurt (140 g)

1 tojás felverve a kenéshez
tökmag és reszelt sajt a tetejére

Folyamat

A kétféle lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a liszttel elmorzsoljuk a kockára vágott margarint.
Hozzáadjuk és elkeverjük benne a reszelt sajtot, majd az egészhez keverünk egy doboz joghurtot.
Tésztát gyúrunk belőle (ha később használjuk fel, akkor folpackba csomagoljuk, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük).
A gombócot megfelezzük, majd enyhén lisztezett deszkán kb. sütőlemez méretűre nyújtjuk, és háromszögeket vágunk. Én egész vékonyra nyújtottam a tésztát, a krémleves mellé, de ízlésünk szerint nyújtsuk megfelelő vastagságúra a tésztagombócokat.
Sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk őket, a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal és tökmaggal. A másik adaggal is ugyanígy járunk el.
Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt barnára sülnek.



Megjegyzések

Blogkonyha üzenete…
Nagyon guszta sós ropogtatni való. A liszt sima vagy rétes? Tetszik a formája, eddig vagy pogácsának vagy rúdnak sütöttem sósat...
Elena üzenete…
Köszönöm szépen! Sima búzaliszt, én is mindig rúdnak sütöttem,de most gondoltam egyet, és kicsit átformáztam...:))

Amit megkóstolnátok a héten...