Triplacsokoládés brownie



Imádok brownie-t sütni....ez most nagyon csokoládés....TRIPLÁN...hogy egész pontosan fejezzem ki magam! Került ebbe a finomságba, tej/ét és fehércsokoládé darabolva! Ismét egy új recept, brownie-t illetően, és az a helyzet, hogy nekem eddig mindegyik ízlett!

További brownie receptek a blogon

Narancsos-diós brownie

Krémes csokoládébrownie (Igazi puha, krémes csoda!!!)


Hozzávalók

75 g cukrozatlan kakaópor
csapott tk szódabikarbóna
160 ml étolaj
120 ml forró víz
150 g barna cukor
1 ek házi vaníliás cukor (vagy 1 tasak bolti)
2 tojás
175 g liszt
egy csipet só
1 tk vanília aroma
175 g fehér, tej- és étcsokoládé egyforma arányban, apróra darabolva


Folyamat

Keverjük össze a kakaóport és a szódabikarbónát.
Keverjük bele 80 ml olajba és a forró vízbe, majd adjuk hozzá a kétféle cukrot, valamint a tojásokat is, és dolgozzuk össze.
Ezután keverjük bele a lisztet és a sót, majd a vanília aromát és a maradék olajat.
Alaposan keverjük el, hogy sima masszát kapjunk.
Borítsuk a tésztába a csokoládédarabokat, majd terítsük el az előkészített tepsiben (a tepsi mérete attól függ, laposabb, vagy magasabb brownie-t szeretnénk).
Az én légkeveréses sütőmben kb. 30-35 percig sült, ezzel az idővel, még nem száradt ki a sütemény, de előfordulhat, hogy más sütővel elég kevesebb idő is, úgyhogy inkább figyeljük 20 perc után a süteményünket!

 
 
 
A fényképek nem az igaziak, tegnap megadta magát a fotómasinám, nem sikerült bekapcsolnom, így a friss képek is elmaradtak....sajnos. Ma sikerült kb. 5 kép erejéig üzembe helyeznem, de a brownie a dobozban, egy nap alatt szépen megpuhult, így nem látszik, hogy frissen sütve, szép kéreg borította a tetejét...
 
A recept az egyik kedvenc könyvemből van: Jess McCloskey: Finomságok ajándékba (a cukor mennyiségét csökkentettem, valamint kristálycukor helyett barnát használtam)


Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...