Citromkrém



...Lemon Curd...
Hoztam egy kis napsütést, még tavaly készült ez a csodaszép színű citromkrém, töltöttük palacsintába, omlós kosárkába, kentük kalácsra...túl hamar elfogyott, az a helyzet! :)
Most szívesen elviselnék ismét pár üveggel...


Hozzávalók

4 nagy friss tojás
600 g kristálycukor
225 g puha vaj
1 ek kukoricaliszt
1 vaníliarúd kikapart magja
4 nagy (lehetőleg bio/kezeletlen héjú) citrom leve és héja
(a fehér részeket gondosan vágjuk le a héj alól)




Folyamat

Verjük fel a tojásokat egy nagyobb lábasban.
Tegyük a többi hozzávalót is a lábasba, keverjük össze a tojással, hogy teljesen simává váljanak.
Ezután adjuk hozzá a citromok levét és héját.
Közepes hőfokon melegítsük az egyveleget, folyamatosan kevergessük addig, amíg besűrűsödik, és opálosan átlátszóvá válik.
Ehhez nagyjából 7-9 percre van szükség.
Vegyük lejjebb a hőfokot, amint a keverék besűrűsödött.
Gyöngyözve forraljuk még 1-2 percig.
Töltsük tiszta,légmentesen záródó üvegekbe.
Sterilizált üvegekben, 1 hónapig tarthatjuk el a krémet.
Felnyitás után tartsuk hűtőszekrényben.







Megjegyzések

Amit megkóstolnátok a héten...