Omlós lekváros golyóbisok
Gyors bejegyzés....kicsit elnyelt a konyha és a munka kettős frontja, de azért illő egy karácsonyi hangulatú bejegyzést írni a blogra!!
Édes aprósüti készült, jelentem, megmentve, és eldobozolva karácsonyra! Nagyon sokféle kekszet gyártottam, nálunk egyébként is mindennapi fogyóeszköz, igyekszem majd őket feltenni..
A bejglik is kisültek ma, fényképet már sajnos nem tudtam készíteni, de a receptet feltöltöm, aztán majd felteszem a képet is hozzá! :)
A kekszeket egy ideje szigorúan vajból készítem, annyira omlósak, és finomak lesznek, teljesen más lesz tőle a tészta, úgyhogy érdemes kipróbálnotok!
Hozzávalók
kb. 32 db lekváros koronghoz
20 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
30 dkg liszt
tetejére
1 tojásfehérje
2 marék aprított mandula
2 ek eperlekvár
Folyamat
A vajat a porcukorral és a citromhéjjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, alaposan elkeverjük.
Hozzászitáljuk a lisztet is, és az egészet fakanállal kidolgozzuk.
(Lágyabb masszát kapunk).
A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral, a tésztából kisebb darabokat csípünk, golyót formálunk, majd a sütőlemezre fektetjük. Mindegyik golyó közepébe mélyedést nyomunk.
Megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk az aprított mandulával, a mélyedést megtöltjük lekvárral, és előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban tárolhatjuk.
Megjegyzések