Banános-csokoládés sütemény gyömbérrel
...mandulával és mogyoróval...
És mostmár képpel!!
A recept hasonló az ITT található almás változathoz!
Nekünk nagy kedvencünk a gyümölcskenyér, szinte teljesen mindegy, mi van benne, másnap a legfinomabb, pihe-puha, tökéletesen szeletelhető, porcukros tetővel, vagy anélkül is isteni finom! A karácsonyunk állandó kísérő desszertje a bejgli mellett, fogadjátok szeretettel, ha már ennyire kevés friss bejegyzést tudtam hozni az idén.....
Ezzel a fűszeres kenyérkével kívánok Mindenkinek Nagyon Békés, Áldott Karácsonyi Ünnepeket!!!
Hozzávalók
(25X11 cm-es kenyérsütő formához)
175 g puha vaj
100 g lágy sötétbarna nádcukor
4 tojás kissé felverve
50 g étcsokoládé aprítva, reszelve
225 g liszt
2 tk sütőpor
50 g pörkölt mogyoró
50 g pörkölt mandula
1 tk friss reszelt gyömbér
3 banán kockázva
1 ek citromlé
1 tk friss gyömbér reszelve
1 ek vaníliás cukor
Folyamat
A kenyérsütő formát vékonyan kivajazzuk és lisztezzük.
A banánt felkockázzuk, majd a citromlével, vaníliás cukorral, friss gyömbérrel pár perc alatt összefőzzük, és félretesszük.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett fokozatosan beledolgozzuk a felvert tojásokat, hozzáadjuk a friss gyömbért.
Beletesszük a csokoládéreszeléket, a mogyorót és a mandulát, beleforgatjuk a banános masszát, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
A tésztát a formába öntjük.
Előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük (hőlégkeveréses gázsütőnél alacsony fokozaton) amíg a süteménybe szúrt fogpiszkálóra már nem tapad a tészta.
(Ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával.)
A süteményt, süteményrácson hagyjuk kihűlni!
Megjegyzések