Vaníliás gofri!....és pár apróság rólam a Mit főzzünk ma? online gasztronómiai magazin jóvoltából

Újra itt! A napokban készült rólam egy cikk:  http://www.mitfozzunkma.hu/news/fiatalokbloggerek-mozzarelli a linkre kattintva elolvashatjátok! :) Itt is köszönöm a lehetőséget Varga Andreának, nagyon örültem neki!!
 
 
 
Még a múlt héten készült reggelire ez a finom vaníliás gofri, két 3,5 éves apróságnak...
Imádjuk a gofrit, porcukorral, lekvárral, nutellával egyaránt, nyáron hideg fagylalttal....egyszóval a gofri csudajó dolog ám!!
Csak egy gofrisütőt kell beszereznünk, és akkor kedvünkre variálhatjuk a tésztát. Lehet diós, mákos, mandulás, sima vagy kakaós..stb. 
Most egy sima vaníliásat készítettem.
 
 


Hozzávalók

200 g liszt
1 tasak vaníliaízű pudingpor
1 csapott tk sütőpor
175 g puha vaj
80 g nyírfacukor (vagy 175 g kristálycukor)
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
4 tojás

Folyamat

A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a pudingport, a sütőport, a csipet sót.
A puha vajat egy másik tálban a kétféle cukorral habosra keverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, párszor átkeverjük.
Két részletben belekeverjük a száraz hozzávalókat.
A gofrisütőt olajjal vagy vajjal kikenjük, kb. 2 evőkanálnyi tésztát a sütőbe kanalazunk, elsimítjuk és megsütjük. Persze a sütőbe kanalazott tészta mennyisége a gofrisütőnk méretétől is függ!!
Tálaláskor a meleg gofrik ne fedjék egymást, különben a párától megpuhul a kérgük.
Ízlés szerint hintsük meg porcukorral, tálaljuk lekvárral, nutellával...van pár ötletem!



Megjegyzések

Adél (Afraa) üzenete…
Na, ezt mentettem is! Köszi a receptet, tuti, h kipróbálom :)
Csudajók a képek is :)
mozzarelli üzenete…
Adél!

:)) Köszi!
Babette üzenete…
Drága Elena! Gratulálok a cikkhez!
Én a goffrihoz, ha lehet azt a csurgó, gyönyörűséges lekvárt kérném. Ja! A blogodon lévő sable-t megsütötem. zseniális! majd posztolom valamikor :D
mozzarelli üzenete…
Babette!
Köszönöm szépen a gratulációt!! :D
Ezt a lekvárt kivételesen az anyukàm készìtette, jó híg lett, de gofrihoz tökéletes..:))))
A sableé mennyei...örülök hogy ízlett!!! Már làtom is a posztot...
edo üzenete…
Most olvastam a receptet és nagyon tetszik :) Segítenél megfejteni,hogy a pudingpor milyen legyen? (főzős,vagy nem, egyáltalán ha nem teszek bele úgy is jó? ) ?
köszönöm!
mozzarelli üzenete…
Kedves Edo!

Csak most láttam a kérdéseset....remélem még időben! :)

A pudingbòl sima főzés nélkülit szoktam általában használni, ha nem teszel bele, akkor is jó, szerintem!
A vanìlia ìz ad egy kis pluszt a gofri ìzesìtéséhez, de nélküle is finom!
Sok sikert!

Amit megkóstolnátok a héten...