Nutellás-diós madeleine
Imádom a madeleine-t...ma végérvényesen rájöttem, hogy légyen' az sima, almás, kakaós, na nekem igazából teljesen mindegy milyen ízű...hogy erről a nutellás, diós csodáról ne is beszéljek! Mert ezek a mini kagylócskák, egyszerűen mennyeiek!!
A tésztája elég hamar összeáll, sütnünk sem kell sokáig, a nutellával meg amúgy is sokan ápolnak szorosabb viszonyt, úgyhogy érdemes egy próbát tenni!
Hozzávalók (eredeti recept: Sandra Mahut/Nutella)
közel 40 db madeleine kekszhez
(persze formafüggő is a mennyiség)
150 g liszt
100 g enyhén olvasztott vaj + egy kevés a formák kikenéséhez
75 g xilit (nyírfacukor) eredeti receptben 150 g nádcukor
1 tasak vaníliás cukor
2 nagy tojás
2 ek tej
1 púpozott ek nutella a tésztához
és még egy kevés sütés előtt
2 nagyobb dió darabolva
Folyamat
A tojásokat és a kétféle cukrot habverővel keverjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, a tejet, a vajat, és a nutella krémet.
Alaposan dolgozzuk össze.
Simítsunk egy-egy kávéskanál tésztát a jól kivajazott kagylóformákba.
Kenjük meg mindegyik tetejét egy kevés nutella krémmel, és szórjuk meg az őrölt dióval, kicsit keverjük el (mondjuk egy fogpiszkáló segítségével) és süssük 3 percig 220 fokon, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 180 fokra, és süssük még 6 percig.
Ígérem, mostmár próbálom gyakrabban frissíteni a finomságokat a blogon! Remélem még olvasgattok ám! Szép hétvégét!! :)
Megjegyzések