Krémes csokoládébrownie



Na jó....nem ér ilyen sokáig eltűnni.....de cserébe hoztam egy krémes brownie-t!! :)
Erről a brownie-ról pedig azt mindenképpen érdemes tudni, hogy másnap a legfinomabb...annyira puha és krémes, hogy csak na!!

Egyébként főzőcskézem én rendesen ám, de ilyen melegben az ember lánya néha elkóborol egy matrac társaságában lubickolni, szinte mindegy hogy hová, a bejegyzések meg csak sorakoznak......sorakoznak...

Hozzávalók

7 dkg margarin
7 dkg étcsokoládé
10 dkg barna cukor
1 ek házi házi vaníliás cukor (vagy 1 tasak vaníliás cukor)
fél tk mandula/vagy vaníliaeszencia
2 tojás
4 ek tej
7 dkg liszt
2 érettebb banán



Folyamat

1. A margarint és a csokoládét forró vízfürdőben, időnként megkeverve olvasszuk fel. Ezután vegyük le a lángról, majd a kétféle cukrot és az aromát keverjük bele.
2. A tojást és a tejet egy kis tálkában keverjük habosra. Öntsük a csokoládés keverékbe, és dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a villával szétnyomkodott banánokat is. (A banán helyettesíthető más gyümölccsel is, de akár el is hagyhatjuk, és akkor sima csokoládés brownie-t kapunk)
3. A lisztet szitáljuk bele, és addig forgassuk, míg a hozzávalók éppen csak elkeverednek. A masszát öntsük az előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig (az én sütőm szerint alacsony hőfokon) illetve addig amíg a sütemény közepe tapintásra szilárd nem lesz.
Ne süssük túl! A brownie közepének lágynak kell lennie. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd vegyük ki a formából és vágjuk darabokra.
Tálaljuk fagylalttal......és pár kockát tegyünk félre másnapra.....


Ötletadó: Deborah Gray 500 vegetáriánus étel

Megjegyzések

Babette üzenete…
Nem tudom, de én ebben a melegben is képes lennék megenni....:)
Névtelen üzenete…
Isteni:))
Elena üzenete…
Flóra!
:)

Babette!
Egy gombóc hideg vanília fagylalttal??!!...nanáá!! :)
NYAMMM üzenete…
Én bármikor bármennyit ebből:)
Elena üzenete…
Zsófi!
Detto...:DD

Amit megkóstolnátok a héten...