Medvehagymás-kacsazsíros rúd goudával
Pillanatok alatt összedobható sós apróság.......amolyan mindenki kedvence.....De beszéljenek helyettem inkább a képek, és jöjjön a recept!! :)
Mediterrán sajtos rúd receptet is találhattok tőlem ITT!
Hozzávalók
Az alap mindig 250 g zsiradék, ami állhat vajból+kacsazsírból, vagy csak kacsazsírból, kinél milyen mennyiség található, aszerint adagoljuk ki a fenti 250 g-ot!
az én mennyiségem most a következő:
80 g kacsazsír
170 g vaj
3-4 ek reszelt gouda sajt
130 g (kis doboz) natúr joghurt
40 dkg liszt
1-1,5 tk só
3-4 ek aprított medvehagyma
a tetejére
1 egész tojás a kenéshez
kb. 6 ek reszelt gouda sajt
Folyamat
1. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
2. A vajat kockára vágjuk, elmorzsoljuk a liszttel, beledolgozzuk a kacsazsírt is.
3. Hozzáöntjük az aprított medvehagymát, és a reszelt goudát is, majd az egészhez hozzákeverünk egy doboz joghurtot.
4. Lisztezett deszkán gombóccá gyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük egy órára.
5. A gombócot megfelezzük, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (sütőlemez formára) és a sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Ha vékonyabbra nyújtjuk, akkor szerintem nem jó, ha zsírral dolgozunk nem baj ha picit 'dundibb'! :)
6. Derelyevágóval kb. 1,5 cm-es csíkokat vágunk, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk a reszelt goudával.
7. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A másik tésztagombóccal is így járunk el, két tepsi sajtos rudat süthetünk ebből a mennyiségből!
Megjegyzések