Gyömbéres banándzsem



Szeretek a könyvesboltban nézelődni, mindenféle jó kis olvasmány után kutatva, a blog óta pedig sűrűbben keresgélem a főzős témájú könyveket is. Egy ilyen túra alkalmával akadt a kezembe ez a remek kis könyv Ajándékok a konyhából (Alexandra Kiadó). Pont nekem való, mindenféle házi készítésű finomság található benne. Külön örülök az Ecetek, olajok és fűszeres szószok fejezetnek, egyszerűen szuper!

Ez a finom dzsem is ebben a könyvben található, én egy icipicit módosítottam rajta, a cukrot inkább mézzel helyettesítettem és most a dzsemfixet sem igényeltem. Annyira ízlett, hogy ezentúl kedvenc téli csemege nálunk!! A végén egy picit pürésítettem rajta botmixerrel, de az is elhanyagolható. Pillanatok alatt elkészül, aztán már kenhetjük is egy jó kis puha kalácsra...

Hozzávalók
két (kb. 2,5 decis) üveghez

1 kg érettebb banán
50 g gyömbér
2 ek citromlé
1 tasak vaníliás cukor
2 ek méz

Folyamat

A banánt pucoljuk meg és vágjuk fel kis darabokra. Citromlével, vaníliás cukorral főzzük egy picit egy edényben, majd adjuk hozzá a finomra reszelt gyömbért a mézzel együtt.
Főzzük még pár percig, a keletkező habot merőkanállal szedjük le a tetejéről.
Igény szerint botmixerrel még pürésíhetünk rajta.
A lekvárt töltsük tiszta üvegekbe, amiket előtte már alaposan kifőztünk, majd 5 percre állítsuk fejtetőre.


Megjegyzések

Kati üzenete…
Csodásak a képek, a dzsem is nagyon finom lehet. A könyvről is hallottam már, de látni még nem láttam itt nálunkfele:)
mozzarelli üzenete…
Kati!
Köszönöm szépen! Örülök hogy tetszenek a képek..:)
A könyv nagyon szuper, nem is volt drága, és remek kis ötletek vannak benne, hátha ráakadsz!!
Elég sok mindent elkészítek majd belőle!

Amit megkóstolnátok a héten...