2013. augusztus 17., szombat

Brownie

Nagyon terápiás.....sok-sok fagylalttal!
Az egyik legfinomabb brownie....pont olyan, amilyennek lennie kell...ropogós kéreg, puha belsővel. A brownie-t fagyival szeretem a legjobban, most sem spóroltam, még melegen, a langyos kockákra halmoztam pár gombócot...


 

Hozzávalók (8 szelethez)

7 dkg vaj
8 dkg étcsokoládé (nálam az egyik nyertes a Heidi csokoládé)
10 dkg lágy sötétbarna nádcukor
1 ek házi vaníliás cukor (vagy 1 tasak vaníliás cukor)
1 tk vanília kivonat
2 tojás
4 ek tej
7 dkg liszt

TIPP: Én egy kisebb tepsiben szoktam a brownie-t sütni, hogy vékonyabb, laposabb legyen...aki nagyobb tepsiben, magasabb kockákat szeretne, mindenképpen duplázza ezt az adagot. A lágy sötétbarna nádcukrot helyettesíthetitek kristálycukorral, vagy sima nádcukorral is, de érdemes egyszer kipróbálnotok azt a ragacsos, csokoládészínű, karakteres ízű cukrot, mert finom aromát ad a desszerteknek, csokoládés süteményekhez rendszeresen ezt használom! 




Folyamat

A vajat és a csokoládét lassú tűzön, párszor átkevergetve olvasszuk fel. Szép selymes és illatos masszánk lesz.
Vegyük le a lángról és a kétféle cukrot, a kivonattal keverjük hozzá.
A tojást és a tejet egy kis tálkában keverjük habosra.
Öntsük a csokoládés keverékbe, és dolgozzuk össze.
A lisztet is szitáljuk, és forgassuk párszor bele, amíg a masszával elkeveredik.
Öntsük a masszát az előkészített, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süssük kb. 25 percig.
Ne süssük túl, a brownie közepének lágynak kell lennie.
Hagyjuk 10 percet pihenni, majd vegyük ki a formából és kockázzuk fel.
Fagylalttal tálaljuk!




(Ötletadó: Deborah Gray 500 vegetáriánus étel)