Gyümölcsös rolád


Szederrel és eperrel.... Elkezdtem szép lassan kipakolni a fagyasztómat, ma a gyümölcsökön volt a sor. Tavaly spejzoltam be 'zordabb' időkre egy kevés szedret és epret....tél vége felé már nagyon jól tudnak esni az 'efféle' csemegék...

Készítettem egy könnyű kis gyümölcsös tekercset..amolyan krémeset, habosat.   

Hozzávalók  

Piskóta

3 nagyobb tojás
100 g cukor
25 g házi vaníliás cukor
125 g liszt
1 ek forró víz

Töltelék

250 g túró
fél citrom reszelt héja
kb. 25-30 g porcukor
15 g házi vaníliás cukor
kb. 200-220 g szeder és eper vegyesen (most fagyasztott)

Tetejére

3 ek szeletelt pirított mandula
10 g (1 tasak) habfixáló
1 ek házi vaníliás cukor
200 ml habtejszín

Folyamat

1. Béleljünk ki sütőpapírral egy 35X25 cm-es sütőlemezt. Tegyük a tojásokat és a cukrot a tálba, és forró vízfürdő felett verjük sűrű krémmé.
2. Vegyük le a tálat, szitáljuk bele a lisztet, adjuk hozzá a forró vizet, és keverjük össze. A tésztát kenjük a sütőlemezre, és előmelegített sütőben süssük addig, amíg szilárd nem lesz! Vigyázzunk, ne süssük túl!! Kb. 6-8 perc!
3. A piskótalapot helyezzük egy nagyobb sütőpapírra, s vele együtt csavarjuk fel. A tekercset bugyoláljuk konyharuhába, és hagyjuk kihűlni.
4. A túrót a citrom héjával, kétféle cukorral ízesítsük. (Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, pár órával a torta készítése előtt olvasszuk ki őket!)
5. Óvatosan hajtogassuk ki a piskótalapot, kenjük meg a túrókrémmel, pakoljuk rá a szeletelt gyümölcsöket, kevés gyümölcsöt félretehetünk díszítésnek is! Csavarjuk újra össze a piskótalapot.
6. A szeletelt mandulát pirítsuk meg egy serpenyőben, a habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá.
7. Borítsuk be a krémmel a piskóta tetejét és oldalát, kenjük el egyenletesen, és szórjuk meg a pirított mandulával.
Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe.


Megjegyzések

babette üzenete…
A korcsolyázó eprek gyönyörű süteménnyé lényegültek át!!!
Elena üzenete…
Babette!

Miből lesz a cserebogár.....:)

Amit megkóstolnátok a héten...